Başkan Ulaş: Küçük esnafımız da bayram yapsın

Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Esnaf Odası Başkanı Mitat Ulaş, Elazığlı vatandaşlara seslenerek vatandaşlarımız bayram alışverişlerini büyük AVM'lerde ya da büyük işletmelerde yapacaklarına kendi canımızdan kendi kanımızdan olan yerel esnafından yaparak esnaflarımızın da bayram yapmasını sağlayacağını söyledi.

Başkan Ulaş: Küçük esnafımız da bayram yapsın
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“YEREL ESNAFIMIZ BAYRAM ALIŞ VERİŞİNİ BEKLİYOR”

Küçük esnafın zor zamanlar geçirdiğini ifade eden Başkan Ulaş, “Ulusal firmaların mantar gibi çoğalması nedeniyle yerel esnafın işlerin azaldığını söyleyerek “Ramazan Bayramına sayılı günler kaldı. Vatandaşlarımız bayram alışverişine başladılar. Ben vatandaşlarımdan tek isteğim kendi canından kendi kanından olan yerel esnafına sahip çıkmasıdır. Çünkü yerel esnafından alış veriş yaparsa ilimizin parası yeniden ilimizde kalması demektir, ulusal firmalardan alış veriş yaparsak ilimizin parası ilimizden çıkmış olacak. İlimizde gün geçtikçe çoğalan ulusal marketler mahalle içlerine kadar girdiler. Bu duruma öncelikle bir dur dememiz lazım. Çünkü marketler bir sektörümüzü etkilemiyor, 60’dan fazla mesleği etkiliyor, bu marketler nedeniyle bir çok esnafımız dükkanına kilit vurdu. Birçok esnafımızda vurma noktasına geldi. Bu ulusal marketlerin çoğalması sorununa çözüm olarak halkımızın yerel esnafımızda alış veriş yaparak yerel esnafımızın kalkınması ile ulusal marketlerin çoğalmasına engel olarak çözüm bulmuş oluruz”

“BU BAYRAM ALIŞ VERİŞİMİZİ YEREL ESNAFTAN YAPALIM”

Vatandaşlara seslenen Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Esnaf Odası Başkanı Mitat Ulaş, “Esnaflarımız, bayram gelsin de işlerimiz açılsın diye bekliyor. Vatandaşlarımız giyim işini küçük işletmelerimizden de yapsınlar ve görecekler ki fiyat konusunda bir farklılık olmadığını anlayacaklar. Vatandaşlarımız, bayram şekerini, kolonyasını ve tüm ihtiyaçlarını mahalle bakkalımızdan yaparak esnaflarımızı sevindirsin ve onlara bayram sevinci yaşatsın. Elazığ’ımız giyim konusunda çok gelişmiştir. Vatandaşlarımız hangi işletmemize girerse girsin isteğini ürünü rahatlıkla bulabilir ve ürünün fiyatları da ulusal firmalardan daha uygundur. Ben vatandaşlarımıza son olarak şunu söylemek istiyorum yerel esnafımızdan alış veriş yap hem esnafımız kazansın hem Elazığ kazansın. Şimdiden tüm Elazığlı hemşerilerimizin ve İslam Aleminin Ramazan Bayramını kutlar hayırlara vesile olmasını dilerim”  ifadelerine yer verdi.