Başkan Ulaş'tan okul alışverişi uyarısı

Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Esnaf Odası Başkanı Mitat Ulaş, 2018-2019 Eğitim Öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek 'Vatandaşlarımız öğrencilerinin ihtiyaçlarını yerel esnafımızdan yapsın, yerel esnafımıza sahip çıkmakta milli seferberliktir' dedi.

Başkan Ulaş'tan okul alışverişi uyarısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“YEREL ESNAFIMIZ KAZANIRSA HERKES KAZANIR”

Başkan Ulaş: “Yeni eğitim öğretim yılının açılması ile vatandaşlarımızın zaruri ihtiyacı olan giyim sektörü de hareketlenmeye başladı. Ben buradan tüm vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum. İhtiyaçlarınızı mutlaka küçük esnaftan yapmaları gerektiğini çünkü küçük esnaf sen ben demektir. Küçük esnafımız kalkındıkça biz kalkınacağız ilimiz kalkınacaktır. Yerel esnaftan alınan ürünler, alış verişlerden sonra kullanım esnasında doğacak bir sıkıntının çözüme kavuşması gerekse almış oldukları ürünlerin kalite oranı ve sağlığı etkileyecek olumsuz hadiselerin doğmaması adına alınmış olan ürünlerin kalite oranı, pamuk oranı yüksek olması nedeniyle yerel esnafımız tercih edilmesi lazımdır”.

“TEK TİP KIYAFET UYGULAMASINI DESTEKLİYORUZ”

Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Esnaf Odası Başkanı Mitat Ulaş: “Geçmiş yıllarda okullarımızda tek tip kıyafet uygulaması uygulanıyordu biz bu uygulamanın devam etmesi istiyoruz. Kılık kıyafet serbest olduğu zaman durumu iyi olmayan vatandaşlarımızın evlatları istedikleri kıyafetleri giyemeyecek. Buda öğrencilerimiz acısından güzel bir durum değildir. Ama tek tip kıyafet olursa bu durum giderilmiş olacaktır”.

“GİYİM SEKTÖRÜ VERİLERİ BİZİ SEVİNDİRDİ”

Doların yükselmesi giyim sektörünü etkilemediğini ifade eden Başkan Ulaş: “ Bundan kısa süre önce ulusal basında yer alan bir habere göre İstanbul Ticaret Odasının yapmış olduğu istatistik verilere göre birçok sektörde değişiklik olmuştur. Giyim sektöründe Yüzde 3,55 oranında indirim olmuştur. Bu süreçte doların en yüksek seviyede olduğu dönemde giyim sektöründe bu verilerin çıkması bizleri çok sevindirmiştir. Tabi doların etkisiyle yükselen ürünlerimiz olmuştur bazı fırsatçı kesimlerde bu durumu fırsat bilip zam yapıyorlar bu durumu kesinlikle tasnif etmiyorum.

UCUZ ÜRÜNLERE İTİBAR ETMEYELİM

Ulaş: “Giyim sektöründe kalite insan sağlığı çok önemlidir. Bakıyoruz köşe bucaklara tezgah açıp ürün satıyorlar. Ürünlerini de 5-10 liraya satıyorlar. Bir gömleğin paketleme fiyatına ürün satıyorlar. Bu ürünler kalite açısından vatandaşlarımıza uygun değildir. İnsan sağlığı için uygun değildir. Ben buradan vatandaşlarımıza uyarılarda bulunmak istiyorum kesinlikle bu ürünleri tercih etmesinler” dedi.