Başkan Yanılmaz, referandum hazırlıklarını açıkladı

Elazığ Belediyesi tarafından 16 Nisan'da vatandaşlık görevlerini yerine getirmek isteyen hareket kısıtlılığı olan, evde bakım hizmeti alan hasta, engelli ve yaşlı vatandaşlar, talepleri doğrultusunda evlerinden alınarak, oy kullanmaları sağlandıktan sonra evlerine bırakılacak.

Başkan Yanılmaz, referandum hazırlıklarını açıkladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz düzenlediği basın toplantısı, 16 Nisan 2017’de gerçekleştirilecek 18 maddelik anayasa değişikliğini kapsayan referanduma katılımın huzur ve güven içinde en yüksek oranda sağlanmasına katkı amacıyla yaptıkları hazırlıklara ilişkin açıklamalarda bulundu.

“ELAZIĞ’DA YÜRÜTÜLEN REFERANDUM ÇALIŞMALARI ÖRNEK NİTELİKTEDİR”

“Tarihi bir dönemeçteyiz” diyen Başkan Yanılmaz, 18 maddelik anayasa değişikliğine ilişkin referandum çalışmalarının Elazığ’da karşılıklı hoşgörü çerçevesinde çok seviyeli bir şekilde yürütüldüğünü kaydetti. Elazığ’da yürütülen propaganda çalışmalarının Türkiye’ye örnek nitelikte geçtiğini anlatan Başkan Yanılmaz, “Bu açıdan baktığımızda Elazığımız, demokrasiyi ne kadar benimsediğini, özümsediğini bir kez daha net bir şekilde ortaya koymuştur. İnşallah Pazar günü de seçimler aynı olgunlukla nihayete erecektir.” dedi.

Oy verme işlemlerinin 07.00-16.00 saatleri arasında gerçekleştirileceğini belirten Başkan Yanılmaz, Elazığ Belediyesi olarak vatandaşların rahatlıkla oylarını kullanmaları ve katılımın en yüksek oranda gerçekleşmesi için gerekli hazırlıkları yaptıklarını kaydetti. Başkan Yanılmaz, şunları söyledi:

TOPLU ULAŞIM ARAÇLARI 06.00’DAN İTİBAREN HİZMET SUNACAK

“16 Nisan Pazar günü belediye ve halk otobüslerimiz ile minibüsler 06.00’dan itibaren tüm güzergahlarda ulaşım hizmeti sunacaklar.

HAREKET KISITLILIĞI OLANLARA ÖZEL HİZMET SUNULACAK

Yine 2014 yerel seçimlerinin ardından başlattığımız 10 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanlığı, 7 Haziran 2015 ve 1 Kasım 2015 milletvekili seçimlerinde olduğu gibi bu seçimde de oy kullanmaya gidemeyecek olan hasta, yaşlı ve engelli hemşehrilerimizi oy kullanmaları için evlerinde alarak sandıklarına götüreceğiz. Oy kullanma işlemlerinin ardından da tekrar evlerine bırakacağız. Bu hizmet, 112 ile koordineli bir şekilde 153 Beyaz Masa ve 0543 23 23 153 Elazığ Belediyesi whatsApp hattına gelen talepler doğrultusunda 22 servis aracı ve bir engelli aracımız ve ekiplerimizle bu hizmeti sunacağız. İhtiyaç halinde araç sayılarımızı artıracağız. Hemşehrilerimizin demokratik haklarını kullanmaları için gerekli desteği sağlamış olacağız.

SANDIK GÖREVLİLERİMİZİN ÖĞLEN YEMEKLERİNİ BİZ KARŞILAYACAĞIZ

Ayrıca sandık görevlilerimizle, seçim noktalarında görevli güvenlik güçlerimizin öğlen yemeklerini de Elazığ Belediyesi olarak biz karşılayacağız. Yemek dağıtım organizasyonunu 12.00-13.00 saatleri arasında gerçekleştireceğiz. Elazığ Belediyesi olarak huzur içinde bir referandum sürecinin geçmesi için zabıta, temizlik, su arıza ve altyapı birimleri, itfaiye, trafik birimi, Beyaz Masa ve diğer ilgili birimlerimizle 24 saat hizmet sunacağız.”

BAŞKAN YANILMAZ, OYUNU NEREDE KULLANACAK?

Başkan Yanılmaz 16 Nisan Pazar günü gerçekleştirilecek referandumda oyunu Cemil Meriç Fen Lisesi’nde, 1089 nolu sandıkta, saat 11.00’de kullanacağını açıklayarak, “Bizim oyumuzun rengi bellidir. İnanıyorum ki Elazığ ‘evet desteğiyle Türkiye’de ilk on arasına girecektir. Pazar günü yapılacak halkoylaması sonucunun ülkemiz, dünyamız ve mazlum İslam coğrafyası için yeni bir umut olmasını diliyorum.” diye konuştu.