Baskil'de Trump'ın Kudüs kararı protesto edildi

Elazığ'ın Baskil ilçesinde, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü 'İsrail'in başkenti' olarak tanıması ve Tel Aviv'deki büyükelçiliklerini Kudüs'e taşıma kararı protesto edildi.

Baskil'de Trump'ın Kudüs kararı protesto edildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Baskil İlçe Başkanlığınca organize edilen protesto gösterisinde, ilçe çarşı merkezine kadar yürüyüş yapıldı, Amerika ve İsrail aleyhine slogan atıldı.

AK Parti İlçe Başkanı Hüsni Kalkan, yaptığı  konuşmada, ABD tarafından alınan kararın barış ve istikrarı tehdit etmeye yönelik bir kışkırtma olduğunu söyledi.

Kararın insanlık vicdanını yaraladığını ve bölgedeki sorunları derinleştirdiğini ifade eden Kalkan, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ifade ettiği gibi Kudüs, tüm Müslümanlar'ın kırmızı çizgisidir. Asla kabul görülemez olan bu karardan en kısa sürede dönülmelidir. İslamın sesini susturmak isteyenler tarihte defalarca oldukları gibi yine hüsrana uğrayacaktır. İslamın haremi izzeti olan Kudüs'ü tacize teşebbüs edenler, Türk'ü, Kürt'ü, Arap'ı ve Çerkez'i ile tüm Müslümanlar'ın Selahattin Eyyubi ruhunun karşılarına dikildiğini göreceklerdir."

Baskil Belediye Başkanı Av. İhsan Akmurat ise batılı devletlerin sürekli tehditkar bir tavırla Müslümanlar'ın değerlerine saldırdığını belirtti.

"ABD tarafından yapılan başkent ilanları mahremimize uzanan bir eldir. Elbette bizler bu duruma kayıtsız kalmayacağız." diyen Akmurat, Kudüs'e sahip çıkacaklarını sözlerine ekledi.