Batık Kent ülke gündeminde yer aldı

AK Parti Elazığ Milletvekili, MKYK Üyesi ve Teşkilat Başkan Yardımcısı Metin Bulut ile Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım'ın Sivrice ilçesindeki Batık Kent'i tanıtmak amaçlı yapmış olduğu girişimler geniş yankı buldu.

Batık Kent ülke gündeminde yer aldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

BASIN’IN GÜNDEMİ BATIK KENT

Yerel yayın organlarının yanı sıra BBC News başta olmak üzere bir çok ulusal ve uluslararası televizyon, gazete ve internet haber sayfası bültenlerinde Hazar Gölü altındaki Batık Kent’e geniş yer ayırdı.

BBC NEWS’DE PAYLAŞIM VE İZLENME REKORU KIRDI

Basın bültenlerinin yanı sıra sosyal medya hesaplarında da Batık Kent’le ilgili haberi paylaşan Elazığlılar, yapılan tanıtım çalışmasına büyük katkı sağladı. Sosyal medya hesabı Facebook’ta 1 Milyondan fazla takipçisi bulunan BBC News Türkiye sayfası da Milletvekili Metin Bulut’un da dalış ekibiyle birlikte daldığını vurgulayarak Vali Çetin Oktay Kaldırım’ın açıklamalarına yer verdi. Sadece bu sayfanın Batık Kent gönderisini Bin beş yüz kişi paylaşırken, bu gönderi 100 binden fazla görüntülendi.

MİLLETVEKİLİ BULUT: “DALIŞ YASAĞINI KALDIRDIK, SIRA TURİZME KAZANDIRMAKTA”

Konuyla ilgili bir değerlendirme de bulunan AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Batık Kent’in Türkiye için çok önemli bir eser olduğunu söyleyerek şöyle konuştu:

“Hatırlanacağı üzere daha önce yapmış olduğumuz girişimlerin ardından buradaki dalış yasağını kaldırmıştık. Sayın Valimizin girişimleriyle de inşallah burayı turizme kazandıracağız. Hazar Gölünün altında gerçekten bir servet yatıyor. Kaç yıldır bu hazineyi gün yüzüne çıkartmak için mücadele ediyoruz.

HEM ELAZIĞ HEM DE SİVRİCE İÇİN ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA

Bu çalışmalar hem Elazığ hem de Sivrice için son derece önemli. Sayın Valimizin destekleri ile dışarıdan gelenler misafirlerimiz daha suyun altına dalmadan Batık Kent’e hayran kaldılar. Bütün amacımız gayretimiz çabamız şu suyun altında yatan zenginliği suyun üstüne çıkarabilmek. Batık Kent’i turizme kazandırmak” diye konuştu.