Belediye yaşlı ve kimsesiz vatandaşlar için sahada

Elazığ Belediyesi koronavirüs tedbirlerini şehir genelinde etkin bir şekilde sürdürürken, risk grubunda yer alan yaşlılara yönelik çalışmalarını da sürdürüyor.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Belediye yaşlı ve kimsesiz vatandaşlar için sahada
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Korona virüs salgını tedbirleri kapsamında evlerinden çıkmalarına kısıtlama getirilen ihtiyaçlarını karşılayacak kimsesi olmayan 65 yaş üstü vatandaşlar, kronik hastalar ve engelli vatandaşlara ihtiyaçlarının karşılanması noktasında destek sağlayan Elazığ Belediyesi, Evde Temizlik ve Bakım Hizmetleri çalışmaları kapsamında da kimsesi olmayan yaşlı vatandaşlar başta olmak üzere engelli ve bakıma muhtaç kişilere evde temizlik hizmeti desteği sağlıyor.

Alınan talepler doğrultusunda ekipler tarafından evlerde yerler, halılar süpürülüp siliniyor, toz alınıyor, cam, kapı ve çerçeveleri temizleniyor, mutfak, tuvalet ve banyo temizliği yapılıyor, balkonları yıkanıyor. Ekiplerin titizlikle gerçekleştirdiği çalışmalarla tertemiz hale getirilen evler, sahiplerine teslim ediliyor.

Elazığ Belediyesi Evde Temizlik ve Bakım Hizmetleri ekipleri yürüttükleri çalışmalar kapsamında, 24 Ocak depreminde evi ağır hasar gören 85 yaşındaki vatandaşın yerleşeceği Kırklar Mahallesi Konteyner Kentte kendisine tahsis edilen evde temizlik ve hijyen çalışması gerçekleştirdi. Ekipler daha sonra gün boyu şehrin farklı noktalarında gelen talepler doğrultusunda yaşlı vatandaşların evlerinde temizlik çalışmalarına devam ettiler.

"İHTİYAÇ DUYDUKLARI HER AN YANLARINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları Korona virüsle mücadele çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini belirterek, “Salgınla mücadele en önemli husus evde kalmaktır. Biz tüm ekiplerimizle sahada salgınla mücadele noktasında hijyen ve dezenfeksiyon çalışmalarımızı kesintisiz sürdürüyoruz. Özellikle evde kalmaları gereken 65 yaş üstü vatandaşlarımızdan evde kalmalarını bir kez daha rica ediyoruz. Biz Elazığ Belediyesi olarak ihtiyaç duydukları her an yanlarında olmaya devam edeceğiz” dedi.