Besni Devlet Hastanesinde yaz mevsimi döneminde 700 çocuk sünnet edildi

Adıyaman'ın Besni ilçe merkezi ve köylerinde Besni Devlet Hastanesine müracaat eden 700 çocuğun sünneti ameliyathane ortamında gerçekleştirildi.

Besni Devlet Hastanesinde yaz mevsimi döneminde 700 çocuk sünnet edildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Adıyaman’ın Besni ilçe merkezi ve köylerinde Besni Devlet Hastanesine müracaat eden 700 çocuğun sünneti ameliyathane ortamında gerçekleştirildi.

Besni Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ali Helli, modern tıbbın gereği olarak cerrahi her türlü müdahalenin olduğu gibi sünnetin de cerrahi koşulların olduğu ameliyathane ortamında yapılması gerektiğini vurguladı. Başhekim Helli, "Enfeksiyon riski, gerekli müdahalelerin yapılabilmesi açısından bu son derece önemlidir. Sünnet olacak çocukların gerekli hazırlıklar yapıldıktan sonra hazırlanarak ameliyathaneye alınması oluşabilecek sorunlardan korunma açısından en önemli adımlardan birisidir. 2017 yılı yaz döneminde Devlet Hastanemizde üroloji branşında 572, genel cerrahi branşında 128 olmak üzere toplam 700 çocuğumuzun sünnetini cerrahi şartlar altında steril ortamda gerçekleştirilmiştir. Çocuklarımızın sağlığı için gerekli sünnet müdahalesinin hastanemiz ameliyathanesinde, steril koşullarda uzman hekimlerimiz tarafından yapılması gerekli" dedi.