Besni'de yaz okulu için imzalar atıldı

Adıyaman'ın Besni ilçesinde bin öğrenciye hizmet verecek yaz okulu kursu için Besni İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde taraflar arsında imzalar atıldı.

Besni'de yaz okulu için imzalar atıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Adıyaman’ın Besni ilçesinde bin öğrenciye hizmet verecek yaz okulu kursu için Besni İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde taraflar arsında imzalar atıldı.

Besni İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Besni İrfan Eğitim ve Kültür Derneği işbirliğiyle açılacak olan Yaz Okuluna ait protokol İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar ve Besni İrfan Eğitim ve Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Zihni Alp Çevik tarafından imzalandı.

Dokuz okulda 40 gün devam edecek olan yaz okulu ile ilgili açıklama yapan Besni İrfan Eğitim ve Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Zihni Alp Çevik, "Besni ilçemizde bulunan öğrencilerimizin eğlenerek öğrenmelerini sağlamak, milli ve manevi değerleri benimseyen bir neslin yetişmesine katkı sağlamak istiyoruz. Çocuklarımızı olumsuz davranış ve alışkanlıklardan uzak tutmak, çocuklarımıza zengin tarihi ve kültürel birikimimizi aktarmak, çocukların, istikbale geniş bir ufukla bakabilmelerini sağlamak hedefindeyiz. Nesli temel ahlaki değerler ve bilgilerle buluşturmak, çocukların, sosyal ihtiyaçlarına eğitim içerikli etkinliklerle katkı sağlamak, öğrencilerin bilişsel, duygusal ve psiko-sosyal gelişimlerine katkıda bulunmak, öğrencilerimizin ihtiyaçlarına cevap verebilecek sportif faaliyetlerde bulunmak istiyoruz. Öğrenme becerisini öğretmek, okuma eğitimi yoluyla okumayı sevdirmek ve kalıcı hale getirmek, Milli Eğitim Bakanlığının ’Okullar Hayat Olsun’ projesine destek olarak okulun daha fazla eğitim faaliyeti yapmasına katkıda bulunmak, üniversite öğrencilerinin gönüllülük esasına dayalı toplum yararına hizmetlerde çalışmalarına imkan sağlama amacıyla yapmayı planladığımız yaz okulunun imzalarını atmış bulunmaktayız. İnşallah öğrencilerimizin ve velilerimizin katılımları ile daha da güzelleştireceğiz" dedi.

Çocukların her zaman üzerine titrenilmesi ve eğitimlerinin her daim önemsenmesi gerektiğini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar ise, "Burada imzalamış olduğumuz bu protokol ile öğrencilerimizin yaz boyunca eğlenerek öğrenmelerini sağlayacağı bir okul ortamına kavuşmuş olacağız. Okullarımızın yazın yapmış olduğu kurslar ile beraber imzaladığımız yaz okulu protokolü ile de eksik olabilecek noktalarda giderilebilecektir. Toplamda 9 okulumuzda faaliyet gösterecek olan yaz okulunun 1000 civarında öğrencisi olmasını beklediğimiz gibi 40 gün sürecek bu kursun öğrencilerimize katkı sağlayacağı çok şey olduğuna olan inancım tamdır" dedi.