Bingöl Belediyesi araç filosunu güçlendirdi

Bingöl Belediyesi, kente en iyi şekilde hizmet verebilmek amacıyla satın aldığı yeni iş makineleri ile araç filosunu güçlendirdi.

Bingöl Belediyesi araç filosunu güçlendirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bingöl Belediyesi, kente en iyi şekilde hizmet verebilmek amacıyla satın aldığı yeni iş makineleri ile araç filosunu güçlendirdi.

Bingöl Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğünce yapılan açıklamada, 62 olan araç sayısının, son zamanlarda alınan 39 yeni araçla 101 çıkarıldığı belirtildi.

Belediye Başkanı Yücel Barakazi’nin girişimleriyle 21’i hibe, 18’i öz kaynaktan olmak üzere 39 yeni araç alındığı belirtilen açıklamada, KDV muafiyet belgesi sayesinde araçlara KVD ödenmediği belirtildi.

Açıklamada, “Hizmet kalitesini artırmak ve vatandaşlarımıza daha iyi hizmet sunmayı hedefleyerek araç filomuzu güçlendiriyoruz. Bu kapsamda İçerisinde 6 çöp kamyonu, 4 yol süpürme aracı, 1 merdivenli itfaiye aracı, 2 vidanjör, 2 cenaze aracı, 3 iş makinesi, 3 otobüs ve 2 kamyonun bulunduğu toplam 39 yeni aracı filomuza katarak, hizmet yolunda ilerlemeye devam ediyoruz. Son dönemlerde belediyemizin öz kaynaklarıyla alınan araçlarımızın fiyatı KDV hariç 5 milyon 770 bin 709 Türk Lirasıdır. KDV muafiyet belgesi sayesinde 843 bin 557 TL belediye bütçesine katkı sunulmuştur” ifadelerine yer verildi.

Araç filosunun belediye çalışmalarında en önemli paya sahip olduğunu vurgulanan açıklamada,"Yerel yönetimlerin en büyük gücü ve kapasitesi araç parkındaki iş makinelerinin sayısıyla eşit orantılıdır. Araç sayısında artış sağlandıkça buna bağlı olarak hizmet kalitesi de artacaktır. Bu kapsamda her geçen gün araç parkımızı genişletmeye ve iş makinelerinin sayısını artırmaya çalışıyoruz. İş makinelerimiz ilimizin dört bir yanında devam eden çalışmalarımızda hemşehrilerimizin hizmetinde olacaktır” denildi.