Bingöl'de 1971 depremi sonrasında yapılan deprem konutları yıkılıyor

Bingöl'de 1971 depremi sonrası inşa edilen deprem konutları, kentsel dönüşüm projesi kapsamında yeni konutların yapımı için yıktırılıyor.

Bingöl'de 1971 depremi sonrasında yapılan deprem konutları yıkılıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bingöl’de 1971 depremi sonrası inşa edilen deprem konutları, kentsel dönüşüm projesi kapsamında yeni konutların yapımı için yıktırılıyor.

Bingöl’de 1971 yılında meydana gelen depremde evleri yıkılan vatandaşlar için Kültür Mahallesinde yaptırılan deprem konutları, Bingöl Belediyesince hazırlanan ‘2. Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’ kapsamında yıktırılıyor. Projenin uygulandığı bölgedeki yıkım çalışmalarını inceleyen Belediye Başkanı Yücel Barakazi, 1972 yılında yapılan konutların yıktırılıp yerine, hak sahipleri ve diğer ihtiyaç sahiplerine satılacak, dairelerin yeniden yapılacağını söyledi.

Yıkım çalışmalarının yakın zamanda tamamlanacağını belirten Barakazi, “Bir kısım vatandaşlarımız henüz evlerini boşaltmadı. Onlarda Ramazan bayramı sonrası boşaltacaklar ve bu kısımda yıkılacak. Biz yapım ihalesiyle ilgili şartnamelerimizi hazırlıyoruz. Amacımız biran önce buradaki yapım işlerini başlatmaktır. Hedefimiz bu yıl yıkımı tamamlayarak, yapıma başlamaktır. İnşallah önümüzdeki yıl içerisinde herhangi bir aksilik olmazsa en azından kaba inşaatlarını bitirip ona göre bir yol almak istiyoruz” diye konuştu.

1971 depreminin ardından inşa edilen konutların günümüz şartlarına uygun olmadığını kaydeden Barakazi, deprem bölgesinde olduğu için bulunan orada bulunan konutların ciddi risk taşıdığını aktardı.

Yıkımı yapılması planlanan bin 71 konutun yerine, bin 232 konut inşa edileceği aktarıldı.