Bingöl'de toplu iş sözleşmesi imzalandı

Bingöl Belediyesi ve Hizmet-iş Sendikası arasında yapılan müzakereler sonucunda toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Bingöl'de toplu iş sözleşmesi imzalandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bingöl Belediyesi ve Hizmet-iş Sendikası arasında yapılan müzakereler sonucunda toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Düzenlenen toplu iş sözleşmesi törenine Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Hizmet-İş Sendikası Bingöl İl Başkanı Abdulmecit Akdemir, Hizmet-İş Sendikası Mali Sekreter Mehmedi Kaya, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Hasan Lütfi Yolcu katıldı.

Belediye Başkanı Yücel Barakazi, imza töreninde yaptığı konuşmada, belediyenin imkanları çerçevesinde personele gerek özlük hakları, gerekse mali haklar konusunda tatmin edecek artış yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Sözleşmelerin yıllık olarak yenilendiğini ifade Barakazi, “Hizmet-İş Sendikası ile yaptığımız müzakereler sonucunda mutabakatla görüşmelerimizi sonuçlandırdık. 29 Şubat 2020 tarihine kadar olacak toplu iş sözleşmesini kendi aramızda işçilerimizin özlük haklarını mümkün mertebe muhafaza ederek, tekrar imzalamış olduk. Toplu iş sözleşmesinin belediyemize, bütün işçilerimize ve çalışanlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

İmza töreninde konuşan Hizmet-iş Sendikası Bingöl İl Başkanı Akdemir ise, Hizmet-İş Sendikası’nın prensibini hatırlatarak, “İşçimizin kararı bizim imzamızdır” ifadelerini kullandı.

Toplu sözleşme görüşmelerinin anlaşmayla sonuçlanmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Akdemir, “2018-2020 yıllarını kapsayan toplu iş sözleşmesinde kısa bir sürede mutabakata vardık. Bu esnada bize destek veren başta Belediye Başkanımız Sayın Yücel Barakazi’ye, Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Halim Sugü’ye, başkan yardımcılarımıza, belediye meclis üyelerimize, birim müdürlerimize ve tüm işçi arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. İşçi arkadaşlarımız bundan daha fazlasını hak ediyorlar. Arkadaşlarımızın alım gücünü iyileştirmek, hayat standartlarına katkıda bulunmak bizim içinde en büyük sevinç kaynağıdır. Bu sözleşmede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.