Bingöl'den Halep'e yardım

Bingöl'de Halep'e Yol Açın sloganıyla başlatılan yardım kampanyası kapsamında öğrenciler ve STK'lar tarafından toplanan 2 yardım tırı Suriye'ye gönderildi.

Bingöl'den Halep'e yardım
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bingöl’de “Halep’e Yol Açın” sloganıyla başlatılan yardım kampanyası kapsamında öğrenciler ve STK’lar tarafından toplanan 2 yardım tırı Suriye’ye gönderildi.

İHH İnsani Yardım Vakfı Bingöl Şubesi öncülüğünde Bingöl Belediyesi, Memur-Sen ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından toplanan 2 yardım tırı, Suriye’ye gönderildi. Toplanan yardımlara ilişkin açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, Suriye’deki birçok insanın savaş mağduru olduğunu söyledi. Bingöl’de başlatılan yardım kampanyasına destek verdiklerini belirten Engin, “Suriye’de devam eden bir savaş var. Bu savaş nedeniyle mağdur olan ve yardıma muhtaç olan kardeşlerimizin dramına sessiz kalmamak için okullarımızda yardım topladık. Öğrencilerimiz, velilerimiz ve öğretmenlerimizin desteğiyle gıda, giyim, çocuk bezi, çocuk maması gibi yardımlar olmak üzere bir tır yardım toplandı. Bu yardımları tıra yükledik ve İHH yöneticilerine teslim ettik” dedi.

“11’nci yardım tırını gönderdik”

İHH Bingöl Şubesi Başkanı Muhittin Gili ise, okullarda ve STK’lar tarafından toplanan 2 yardım tırı ile birlikte Bingöl’de bir yıl içerisinde 11’nci yardım tırının Suriye’ye gönderildiğini belirtti. Gili, “Bir yıl içerisinde gönderilen 11 yardım tırının 1 milyon TL’nin üzerinde ayni yardımlardı. Toplanan yardımlar Bingöl Belediyesi, Memur-Sen, İl Milli Eğitim ve diğer STK’ların desteğiyle toplandı” dedi.

Vali Vekili Tunahan Çil’de yardımların tıra yüklendiği bölgeye gelerek İHH Şube Başkanı Gili’den bilgi aldı. Yardım tırları, okunan duanın ardından Suriye’ye gönderildi.