Böyle fedakarlık görülmedi

Suriye'nin Halep kentinden kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Elazığ'a yerleşen Fatma Şerif, hem biri engelli 4 çocuğuna hem de savaşta anne ve babasını kaybeden engelli 2 yeğenine annelik yapıyor. 6 çocuğun hayatını idame ettirebilmek için kağıt mendil satan Şerif, büyük bir fedakarlık örneği sergiliyor.

Böyle fedakarlık görülmedi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Halepli Fatma Şerif (45), ülkesindeki iç savaş yüzünden yaklaşık 3 yıl önce biri engelli 4 çocuğu ve savaşta hayatını kaybeden kız kardeşi ile eşinin engelli 2 çocuğu ile birlikte Türkiye’ye sığındı. Elazığ’a yerleşen Şerif, burada iki odalı bir ev buldu. 3’ü engelli 6 çocuğun geçimini sağlamak için kağıt mendil satan ve büyük bir fedakarlık örneği sergileyen Şerif, engelli çocuğu ve yeğenlerine maaş bağlanmasını istedi.

Uykuda oldukları sırada evlerine bomba düşmesin sonucu kız kardeşini, eniştesini ve bir yeğenini kaybettiğini anlatan Şerif, kardeşinden kalan engelli çocuklara baktığını söyledi. Kendi çocuklarından birinin de engelli olduğunu dile getiren Şerif, “Oğlum da boyacılık yapıp para kazanıyor. Bunlarda su, kira ve elektrik parasına gidiyor. ‘3 engelli çocuğa maaş çıkar’ diyorlar ama ben alamadım. Mal, mülk yok. Ben de mendil satıyorum" dedi.

Dilencilik yapmadığını ancak çocuklara para kazanmak için mendil sattığını anlatan kadın, zaman zaman derneklerden kendilerine yardımlar geldiğini, ancak hem 6 çocuk olması hem de 3’ünün engelli olması nedeniyle zor günler geçirdiklerini kaydetti.