'Bu dava hukuki anlamda hükümsüzdür, bu dava siyasidir'

AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, ABD'deki Rıza Sarraf davası ile ilgili olarak, 'O gün FETÖ'nün savcıları ayakkabı kutularından bahsediyorlardı, bugün de Amerika'daki savcılar ayakkabı kutularından bahsetmekte. Sahte evraklarla sanıkları yargılamaktadırlar' diyerek davanın hukuki anlamda hükümsüz olduğunu söyledi.

'Bu dava hukuki anlamda hükümsüzdür, bu dava siyasidir'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Elazığ Milletvekili Bulut, AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı ile birlikte TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Bulut, Türkiye'nin bölgesinde model ülke olduğunu söyleyerek, Türkiye'den duyulan rahatsızlık nedeniyle dış güçlerin terör örgütleri DEAŞ, PKK, DHKP-C ve FETÖ eliyle saldırılarda bulunduğunu kaydetti. Bulut, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ifadeye çağrılmasının, Gezi olaylarının, 17-25 Aralık ve MİT tırlarının durdurulmasının, 6-7 Ekim olaylarının Türkiye'yi engellemek için kurulan tuzaklar olduğunu belirterek, "Terör örgütleri DEAŞ, DHKP-C ve PKK adeta nöbetleşe terör eylemlerini sürdürdüler ama bizleri korkutamadılar. Bu terör eylemlerinin en çirkini de 15 Temmuz FETÖ'nün darbe teşebbüsüydü. 15 Temmuz bir darbe girişimi değil, aynı zamanda işgal girişimiydi. Bu eylem de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve halkımızın basiretli duruşuyla bertaraf edildi.17 Aralık'ta ortaya çıkan düzmece belgeler neyse bugün ABD'deki davada, dava denilen şeyde ortaya konulanlar, belgeler de aynı. Bu kumpas da yine aynı zihniyete sahip olan savcılar tarafından yürütülmektedir. O gün FETÖ'nün savcıları ayakkabı kutularından bahsediyorlardı, bugün de Amerika'daki savcılar ayakkabı kutularından bahsetmekte. Sahte evraklarla sanıkları yargılamaktadırlar" dedi.

BULUT, ŞUNLARI KAYDETTİ:

"Sözde deliller nerede, nasıl, ne zaman ve kimlerden elde edildi? Sözde delillerin aslı var mı yoksa kopya mı? ABD'nin ilgili makamları bu soruları cevaplayamıyor. Bu sözde deliller FETÖ tarafından illegal elde edildi, montajlandı, üzerinde oynandı. FETÖ savcılarının usulsüz hazırladığı dokümanlardan başka bir şey değildir. Bu dava hukuki anlamda hükümsüzdür, bu dava siyasidir."