Bu yaz 20 bin çocuk spor yaptı

İl Spor Merkezleri kapsamında Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 20 bin öğrenciye yaz tatilinde ücretsiz yaz spor okullarında hizmet verdi. Çocuklar, hem spor yaptı, hem de zararlı alışkanlıklardan uzak kaldı.

Bu yaz 20 bin çocuk spor yaptı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İl Spor Merkezleri kapsamında Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 20 bin öğrenciye yaz tatilinde ücretsiz yaz spor okullarında hizmet verdi. Çocuklar, hem spor yaptı, hem de zararlı alışkanlıklardan uzak kaldı.

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Bu Yaz Sezonunda Ücretsiz Yaz Spor Okulları kapsamında 20 bin çocuğa ve gence spor yaptırdı. 29 Haziran 2017 tarihinde başlayan İl Spor Merkezleri Ücretsiz Yaz Spor Okullarında yaz ve kış sporlarında öğrencilere ücretsiz spor kursu verildi.

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, “Yaz boyunca 28 ayrı spor branşında 20 bin çocuğa spor yaptırarak, zararlı ve kötü alışkanlıklardan uzak kalmalarını sağladık. Ayrıca ücretsiz spor kurslarımız sayesinde minik çocuklarımız ve gençlerimiz internet bağımlısı olmadan gönüllerince spor yaparak, kendilerine yeni çevre ve arkadaş edinme şansı elde ettiler” dedi.

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Yaz boyunca tüm spor tesislerinin ve buz salonlarının cıvıl cıvıl olduğunu belirterek, “20 bin dolayında çocuğumuz ve gencimizin yaz tatillerini en iyi şekilde geçirmelerini sağladık. Çocuklarımız hem spor yaptılar hem de eğlenceli anlar yaşadılar. Bütün spor tesislerimizin yanı sıra buz salonlarımız gençlerimize hizmet verdiler. Yüz dolayında fahri, sözleşmeli ve kadrolu antrenörlerimiz öğrencilere kurs verdiler” diye konuştu.

28 ayrı spor branşında düzenledikleri yaz spor okullarında geleceğin yıldızlarını da keşfettiklerinin altını çizen Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, “Yaz spor okullarında yetişen yetenekli sporcuların Gençlik Spor Kulübü ve diğer takımlara kazandıracak. Yetenekli çocukları ilerisinde İnşallah kendilerini daha çok geliştirip, milli takımlarda ilimizi ve ülkemizi temsil edecekler” şeklinde konuştu.

Erzurum’un tam bir spor kenti olduğunun altını çizen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, 2011 Üniversiade ile birlikte adını özellikle kış sporları ile kayakta tüm dünyaya duyuran ve 2017 EYOF’a ev sahipliği yapan Erzurum’un sporda kendini aşan bir şehir olduğunu söyledi.

Taşkesenligil, Atletizmden güreşe, buz hokeyinden curlinge, short tracktan kayağa, judodan karateye, bokstan taekwondoya, bisikletten jimnastiğe, tenisten badmintona, masa tenisinden kick boksa ve daha bir çok spor dalında Erzurum çocuğunun Türkiye şampiyonalarının yanı sıra Avrupa ve dünya şampiyonalarında kürsüye çıktığını belirtti. Taşkesenligil, “Gençlik faaliyetlerimizin yanı sıra sporda da çok başarılı bir kentiz. Nüfus yoğunluğuna bakıldığında Türkiye’nin spor ve gençlik faaliyetlerinde en başarılı şehirleri arasında yer alıyoruz. Amacımız Erzurum gençliğine en iyi şekilde hizmet sunmak, bunu başarmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz” şeklinde konuştu.