Büyükşehir Belediyesi, Bilgi Evi çalışmalarına başladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 6-18 yaş arası çocukların eğitimlerine destek vermek ve sosyo-kültürel faaliyetlerini artırmak amacıyla Yenişehir İlçesi Ofis semtinde yer alan ve şuan kullanılmayan Konuk Evi'ni değerlendirerek Bilgi Evi'ne dönüştürüyor. 12 derslik, konferans, etkinlik ve galeri salonları, 2 kütüphane ile 1 bilişim sınıfının yer alacağı Bilgi Evi'nde inşaat çalışmaları başladı.

Büyükşehir Belediyesi, Bilgi Evi çalışmalarına başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 6-18 yaş arası çocukların eğitimlerine destek vermek ve sosyo-kültürel faaliyetlerini artırmak amacıyla Yenişehir İlçesi Ofis semtinde yer alan ve şuan kullanılmayan Konuk Evi’ni değerlendirerek Bilgi Evi’ne dönüştürüyor. 12 derslik, konferans, etkinlik ve galeri salonları, 2 kütüphane ile 1 bilişim sınıfının yer alacağı Bilgi Evi’nde inşaat çalışmaları başladı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir İlçesi Ofis semtinde bulunan ve şuan kullanılmayan Konuk Evi’ni değerlendirerek Bilgi Evi’ne dönüştürüyor. 6-18 yaş arası çocukların eğitimlerine destek vermek ve sosyo-kültürel faaliyetlerine katkı sunmak amacıyla açılacak olan Bilgi Evi’nde inşaat çalışması başladı. Ekim ayının ortalarında başlayan inşaat çalışmaları Kasım ayının sonlarında tamamlanacak. Matematik, Türkçe, Fen Bilimleri ve İngilizce gibi temel derslerin dışında Bilgi Evi’nde çocuklar resim, tiyatro, drama, sinema ve spor gibi sosyal ve kültürel faaliyetlerden de yararlanacak. Bilgi Evi 1 bilişim sınıfı, 12 derslik, 2 kütüphane, 1 etkinlik salonu ve 1 galeri salonu, 70 kişilik konferans salonu, 1 idari birim, ofis ve 1 adette öğretmenler odasının yer alacağı şekilde inşa edilecek. Bilgi Evi’nde 1 Psikolojik Rehberlik Danışmanlık, 2 Bilişim, 2 kütüphane sorumlusu ve temel derslerde eğitim verecek 12 öğretmen olmak üzere toplam 20 eğitmen görev alacak. 12 derslikte öğrenciler son teknoloji olan akıllı tahta sistemiyle öğrenim görecek.

20 bin kitaplık kütüphane

Bilgi Evi’nde yer alacak olan 2 kütüphanede toplam 20 bin adet kitap bulunacak. Konuk Evi’nin zemin katında açılacak olan ve kitap cafe olarak düşünülen kütüphaneden yetişkinler faydalanacak. Büyükşehir Belediyesi, kitap cafede konuklarına ücretsiz çay ve kahve ikramında bulunacak. Dersliklerin olduğu bölümde oluşturulacak olan diğer kütüphaneden de ilk, orta ve liselerde öğrenim gören öğrenciler faydalanacak.

Sanatsal çalışmalar sergilenecek

Galeri salonu olarak değerlendirilecek olan alanda Bilgi Evi’nde eğitim gören çocukların yıl boyunca yaptıkları sanatsal çalışmalar sergilenecek. 70 kişilik konferans salonunda çeşitli söyleşiler ve sempozyumlar dışında Bilgi Evi’nden faydalanan öğrencilerin velilerine yönelik bilgilendirme ve eğitim programları da düzenlenecek. Bilgi Evi’nde eğitim dönemi boyunca tiyatro ve drama eğitimleri alan çocuklar, öğrendiklerini etkinlik salonunda izleyiciler eşliğinde sahneleme fırsatı bulacak.

Kamplar ve geziler

Daha önce Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’nca düzenlenen Çocuk Yaz Kampından Bilgi Evi’nde eğitim gören gençlerinde faydalanacağı şekilde yeniden dizayn edilecek ve yıl içinde Türkiye’nin farklı illerine düzenlenecek olan kamp programlarından da Bilgi Evi’nde öğrenim gören çocuklar da faydalanacak.

İlkini bu yıl içinde tamamlayıp hizmete açmayı planlayan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 2017-2018’de 17 ilçede Bilgi Evi açmak için çalışmalarını sürdürüyor.