Çadırkent'te işten çıkarılanlara yeniden iş umudu

Kahramanmaraş'ta geçici barınma merkezinde çalışan 93 kişinin işine son verildi. AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, yaptıkları girişimin ardından 64 kişinin yeniden işe alınacağını söyledi.

Çadırkent'te işten çıkarılanlara yeniden iş umudu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kahramanmaraş’ta geçici barınma merkezinde çalışan 93 kişinin işine son verildi. AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, yaptıkları girişimin ardından 64 kişinin yeniden işe alınacağını söyledi.

İşten çıkartılan işçiler seslerini duyurmak için AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir ile görüştü. Konuyu, Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Mehmet Güllüoğlu ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal ile görüşen Özdemir, işten çıkartılan işçilerden 64’ünü yeniden işe alabilmek için sözleşmedeki iş artışının kullanılacağı bilgisini verdi. Özdemir, “64 arkadaşımız yeniden işe alınacak. İşe girecek kişiler, en çok işe ihtiyacı olan yani ailesinde bu konuda başka bir geliri olmayan, tek bir maaşla geçinen, çocuk sayısı, oradaki hizmet sayısı gibi bir değerlendirme yaparak ve bir komisyon kurup ona göre belirlenecek” dedi.

Öte yandan, Suriyelilerin kaldığı geçici barınma merkezinde yüklenici firmanın günü dolması ve ihaleyi başka bir firmanın almasından dolayı mevcut çalışanların işten çıkartıldığı öğrenildi.