Çayda Çıra Film ve Sanat Festivali'nin kapanış galası yapıldı

Elazığ'da '11. Uluslararası Çayda Çıra Film ve Sanat Festivali'nin kapanış galası sinema ve dizi oyuncularının katılımıyla yapıldı.

Çayda Çıra Film ve Sanat Festivali'nin kapanış galası yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Kültür ve Sanat Derneği tarafından kentteki bir otelde düzenlenen festivalin kapanış galasına Gökhan Güney, Defne Yalnız, Bulut Aras, Serkan Kuru, Güngör Bayrak, Fatih Doğan, Hilal Saral, Beyza Çimenot ve Ece Müderrisoğlu'nun da aralarında olduğu çok sayıda sanatçı ve oyuncu katıldı.

Festival kapsamında düzenlenen ödül töreninde davetliler ünlü oyuncularla fotoğraf çektirdi.

Galaya katılan Elazığ Vali Yardımcısı Erkan Kaçmaz, festivalde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kaçmaz, Elazığ'ın kadim bir şehir olduğunu dile getirerek, "Bu nedenle kültür, şehrimizde ayrı bir yer teşkil ediyor. Çayda Çıra Film Festivali de her yıl kendini geliştirerek devam ediyor." dedi.

Ünlü oyuncu Defne Yalnız, yaptığı açıklamada bu tür festivallerin hem şehre hem sektöre çok büyük katkılarının olduğunu söyledi.

Elazığ'ın bir kültür şehri olduğunu belirten Yalnız, "Elazığ'a ilk 1974 yılında geldim. Sonra da bağlantıyı koparmadım, sürekli geldim. Elazığlıları çok severim. Onların candanlığı ve misafirperverliği çok önemli." ifadesini kullandı.

Memleketinde olduğu için mutlu olduğunu dile getiren oyuncu Fatih Doğan, "Birbirinden güzel, uzun metrajlı filmler birbirinden başarılı kısa filmler yarıştılar. Bu festivalin Elazığ'a katkısı çok büyük. Sanatsal anlamda bu festival yapılmadığı zaman eksikliği hissedilir. Elazığlı hemşehrilerimizi desteğe çağırıyorum." diye konuştu.

Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Serdar Kara ise festivali 11 yıl boyunca bu noktaya kadar getirdiklerini, festival için gece gündüz çalıştıklarını belirtti.

Festival, organizasyona katkı sunanlara plaket takdimiyle sona erdi.