Çaytepe köyünde su sorunu

Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı 150 haneli Çaytepe köyünde yaşanan su sorunu nedeniyle, vatandaşların içme suyu ihtiyaçları ilçeden gönderilen su tankerleri ile karşılanıyor.

Çaytepe köyünde su sorunu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bingöl’ün Genç ilçesine bağlı 150 haneli Çaytepe köyünde yaşanan su sorunu nedeniyle, vatandaşların içme suyu ihtiyaçları ilçeden gönderilen su tankerleri ile karşılanıyor.

Çaytepe köyünde 20 gündür yaşanan içme suyu problemi, köylülere zor günler yaşatıyor. Bazı köylüler, ihtiyaçlarını kaynak sularından gidermeye çalışırken, bazıları da Genç Belediyesi tarafından her gün iki kez su tankerleri ile gönderilen 50 ton içme suyu ile ihtiyacını karşılamaya çalışıyor.

Yaşanan su sorunun Ramazan ayının gelmesiyle birlikte sıkıntı yaşadıklarını aktaran köylülerden Nesim Başçık, “Susuzluktan pislik içerisinde yaşıyoruz. Bingöl İl Özel İdaresi bizim bu sıkıntımızla yeterince ilgilenmedi. Köyümüz kalabalık, hayvanlarımız var, hastalarımız var. Köye gelen su yeterli olmuyor. Gündüz tarlaya gidip geldiğimizde banyo ihtiyacımızı su olmadığı için gideremiyoruz. Islak mendillerle temizliğimizi yapıyoruz. Ramazan ayı olması nedeniyle sıkıntılarımız tamamen çileye dönüşmüş durumda” dedi.

Köylülerden Yaşar Öztürk ise, “Çaytepe kocaman bir nahiye ama suyumuz yok. Genç ilçesinden tanker bize su getiriyor. Yetkililerden yardım bekliyoruz. Su sorunumuzu bir an önce çözsünler” diye konuştu.

Ramazan ayında su sıkıntısının çekilmez bir hal aldığını belirten köylülerden Seher Abay ise, “Ramazan ayındayız ve hiç suyumuz yok. Buradan yetkililere sesleniyorum bize el atıp yardım etsinler. Allah rızası için diyoruz ki gelip sadece bir gün bizler ne yaşıyoruz görsünler ve halimizden anlasınlar. Onların evlerinde su olmadığı zaman ne sıkıntılar yaşıyorlar kendilerini bizim yerimize koyup bir düşünler ne haldeyiz” şeklinde konuştu.

İl Özel İdaresinin köyde yaşanan su sorunun çözülmesi için çalışma yaptığı, ilk önce geçici daha sonra da kalıcı olarak köyün tamamen su sorunu çözeceği bildirildi.