Çemişgezek'te Çiftçiler bilgilendirildi

Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde çiftçiler bilgilendirildi.

Çemişgezek'te  Çiftçiler bilgilendirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde çiftçiler bilgilendirildi.

Çemişgezek ilçesinde Ziraat Odası Başkanlığı tarafından çiftçilere yönelik öğretmen evi çok amaçlı salonda bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı yapıldı.Toplantıya, Çemişgezek Kaymakamı Harun Kazez ,İlçe Ziraat Odası Yönetim kurulu Başkanı İsmet Aksakallı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İlhan Özen, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Metehan Kaçar, İl Genel Meclisi Üyesi Yusuf Biçer, Damızlık Koyun ve Keçi Birliği Tunceli Şube Başkanı Zeynel Erdoğan, Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü İbrahim Atsız, İlçede faaliyet gösteren tarımsal kalkındırma kooperatifleri başkanları, köy, mahalle muhtarları, ziraat odası yönetimi ile çok sayıda çiftçi katıldı.

Çiftçilerle ilçede yapılan tarım ve hayvancılıkla ilgili faaliyetlerin değerlendirilmesinin ardından Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Aksakallı bilgi verdi.

Dünyada şartlar hızla değişirken, kendilerininde değişime ve gelişime ayak uyduran bir yönetimle çalıştığını ifade eden Aksakallı," Çiftçilerimizi bu değişimlerle tanıştırmak için çalışmalar yürütüyoruz. Bu çalışmalar kapsamında çiftçilerimizin işlerini kolaylaştırmak maksadıyla çeşitli çalışmalarımız oldu. Bu çalışmalara örnekler verecek olursak, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüze Tarımsal makine parkı yapıldı. Mevcut makine parkına bağlı kalmamak kaydıyla, ilerleyen yıllarda çiftçilerimizin hizmetine, idarecilerimizin destekleriyle yeni araç ekipmanları kazandırmak istiyoruz. İlçemizde bulunan tarım iş makinelerinin muayenelerinin yapılması için Elazığ Mobil Araç Muayene istasyonu ilçemize getirildi. Çiftçilerimizin araçlarının muayene sorunu giderildi” dedi.

Tarım ıslahı ile ilgilide çalışmalar yaptıklarını da aktaran Aksakallı, “ Tapu kaydı olup, tarıma elverişli olmayan tarım arazilerinin ıslahı ile ilgili köy ve mahalle muhtarlarımızla birlikte bir çalışma başlattık. Bu kapsamda, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü aracılığıyla bu tarım arazilerinin temizleyerek, bu arazileri ülkemize katma değer olarak kazandırıp, bu vesileyle çiftçilerimizin de gelirlerini arttırmayı planlıyoruz” diye ifade etti.

Toplantı karşılıklı görüş alış verişinin ardından sona erdi.