Çemişgezek'te 3 öğrenci TEOG birincileri arasına girdi

Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sınavında 3 öğrenci 120 sorunun tamamını yaparak Türkiye birincileri arasına girdi.

Çemişgezek'te 3 öğrenci TEOG birincileri arasına girdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlçede bulunan Raşit Yüksel İmam Hatip Ortaokulu Öğrencisi Nesibe Öztürk ve İstiklal Ortaokulu Öğrencileri Ayşenur Elif Erdil ile Berdan Karataş bu yılki TEOG sınav sonuçlarına göre Türkiye birincileri oldu.

TEOG’da Türkiye birincileri arasında yer alan Ayşenur Elif Erdil, ilçenin eğitimden gelenek haline gelen başarılarından dolayı askeri personel olan babasının ilçede biten görev sürelerini gönüllü olarak uzattığını söyledi. Erdil, “TEOG sınavında 120 sorunun tamamına doğru yanıt verdim. Babam Çemişgezek’te Jandarma Uzman Çavuş. Babamın görevi dolayısıyla Çemişgezek’te yaşıyoruz. Anca Çemişgezek’teki görev süresini babam tamamlamasına rağmen, sırf ilçenin eğitimdeki başarısından dolayı gönüllü olarak Çemişgezek’teki görev süresini uzattı. İyi de oldu benim için. Ful yaptım. İleride mimar ya da mühendis olmak istiyorum. Başarımda emeği bulunan aileme, öğretmenlerime, çok teşekkür ediyorum” dedi.

TEOG Türkiye birincileri arasına giren öğrencilerden Nesibe Öztürk ise Çemişgezek Raşit Yüksel İmam Hatip Ortaokulu Öğrencisi. Sınav sonucunun kendisi için sürpriz olmadığını söyleyen Öztürk, “TEOG’da soruların tamamına doğru cevap verdim. Bu durum olağan dışı bir durum değil aslında. Çemişgezek ilçemiz eğitimdeki başarılara alışkın" diye konuştu.

Ailesinin tarım ve hayvancılıkla uğraştığını anlatan Öztürk, "Ailemin ve öğretmenlerimin başarımda emeği çok fazla. Öğretmenlerimiz bizleri sınava çok iyi hazırladı. Çok ilgilendi" şeklinde konuştu.