CHP'li Ağbaba'dan 'İyi Parti' yorumu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Meral Akşener'in kurduğu İyi Parti için, İşçi için iyi olmayacak, memur için iyi olmayacak, akademisyen için iyi olmayacak bir sağ anlayış görüyoruz biz bunu dedi.

CHP'li Ağbaba'dan 'İyi Parti' yorumu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Meral Akşener’in kurduğu İyi Parti için, “İşçi için iyi olmayacak, memur için iyi olmayacak, akademisyen için iyi olmayacak bir sağ anlayış görüyoruz biz bunu” dedi.

CHP Malatya İl Başkanlığında gündeme ilişkin basın toplantısı düzenleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, basın mensuplarının sorusu üzerine İyi Parti hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Meral Akşener’in kurduğu İyi Parti’nin kendilerine alternatif bir parti olarak kurulmadığını belirten Ağbaba, “Sağda bir boş alan gördüler ki kurdular. Onların siyasi anlayışı ile bizim siyasi anlayışımız farklı. Onların düşünceleri ile bizimkisi farklı. Onlarla rejimin yaşaması için 16 Nisan’da buluşmuştuk ama Türkiye’yi yönetme ilkelerimizin farklı olduğunu herkesin bilmesi gerekiyor” dedi.

İyi Parti’nin sağ anlayış ile kurulduğunu kaydeden Ağbaba, “İşçi için iyi olmayacak, memur için iyi olmayacak, akademisyen için iyi olmayacak bir sağ anlayış görüyoruz biz bunu. İşleri rast gelsin. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak kendi fikirlerimizi savunmaya devam edeceğiz. Onlara hayırlı olsun diyoruz” ifadelerini kullandı.

AK Parti’li belediyelerde yaşanan istifa sürecine de değinen Ağbaba, belediyelerin halkın seçtiği kişiler tarafından yönetilmediği iddiasında bulunarak Genel Başkanları Kılıçdaroğlu gibi erken seçim çağrısında bulundu.

Malatya gündemine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Ağbaba, Hekimhan ilçesinde çıkarılan madenin Sivas’ın Divriği ilçesinde işletilmesi konusu ile ilgili “Malatya’nın toprağında çıkan madenlerin ekmeğini başkalarının yemesine izin verilmemelidir. Biz bu konuda üzerimize düşeni yapacağız. En kısa zamanda bu konuyla ilgili bir eylem planı başlatacağız” dedi.

Son günlerde CHP Malatya İl Başkanlığında yaşanan bazı tartışmaların sorulması üzerine Ağbaba, “Delege seçimleri yapıldı ilçe başkanları ile görüşüp arkadaşlarla bir değerlendirme yapacağız. Parti içi tartışmaları doğru bulmadığımı belirtmek istiyorum. Kavga zamanı değil partinin önünün açma vaktidir” diye konuştu.