Çiftçi Kadınlar Hem Öğreniyor Hem Eğleniyor

Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü, 'Tarımsal Tekniklerin Uygulanması ve Yaygınlaştırılması' projesi kapsamında eğitim gören kadınlara yönelik düzenlenen aktiviteler tüm hızıyla devam ediyor.

Çiftçi Kadınlar Hem Öğreniyor Hem Eğleniyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü, ’Tarımsal Tekniklerin Uygulanması ve Yaygınlaştırılması’ projesi kapsamında eğitim gören kadınlara yönelik düzenlenen aktiviteler tüm hızıyla devam ediyor.

Atatürk Üniversitesi tarafından eğitim görmek için misafir edilen Uzundereli 25 çiftçi kadın, Yılmaz Erdoğan’ın yazıp yönettiği Tatlım Tatlım filmini sinemada izledi.

Sosyoloji Bölümü öğrencilerinin de eşlik ettiği projede yer alan çiftçi kadınlar, gündüz eğitim, akşamları da sinema ve tiyatro gibi sosyal etkinliklere katılarak, eğitimin bir tatil havasında geçtiğini söylediler.

Bölgemiz ve toplumumuzla ilgili sorunlara, öğretim üyelerinin kendi kulvarlarındaki değerleri topluma aktararak fayda sağlayacaklarına inandığını belirten Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, topluma yararlı olan her projeyi destekleyeceklerini belirterek bölge halkının daima yanında olacaklarını söyledi.

Bunun en somut örneğine de tarım alanında hayata geçirilen projeler de görüldüğünü ifade eden Rektör Çomaklı: “Üçüncü Nesil sloganı ile yola çıkmamızın ardından üniversitemiz kapılarını çiftçilere açtı. Bu sayede hem bilimsel çalışmaları, halkımızla paylaşıyoruz hem de yaşamın temelini teşkil eden insanımızla bütünleşmiş oluyoruz” ifadelerini kullandı.