Çocuklar hayal güçlerini topaçlara çizdi

Adıyaman'da Müze Müdürlüğü öncülüğünde gerçekleştirilen 'Çocuk eğitimi Projesi' kapsamında ilkokul öğrencileri topaçları rengarenk boyadı.

Çocuklar hayal güçlerini topaçlara çizdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Adıyaman’da Müze Müdürlüğü öncülüğünde gerçekleştirilen ‘Çocuk eğitimi Projesi’ kapsamında ilkokul öğrencileri topaçları rengarenk boyadı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında yapılan ‘Çocuk Eğitimi’ protokolü kapsamında Adıyaman Müze Müdürlüğü bir etkinlik gerçekleştirdi. Adıyaman Müze Müdürlüğü Cumhuriyet İlkokulunda çocuklara proje kapsamında çeşitli etkinlikler düzenleyecek.

Projenin ilk ayağında ‘topaç boyama’ etkinliği düzenledi.Dağıtılan topaçlar üzerine, öğrenciler hayal güçlerini yansıtarak boyalar ile çeşitli şekiller ve resimler çizdi. Boyanan topaçlardan dereceye giren öğrencileri Müzeler Haftasında çeşitli hediyeler verilecek.

Etkinlikle ilgili bilgi veren Adıyaman Müzesi Sanat Tarihçisi Fatma Savsar, “Çocuk Eğitimi Projesini bir fikir olarak ortaya koyduk. Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında çocuk eğitimi ile ilgili bir protokol imzalandı. Bizlerde ilk etapla topaçlarla çocukların hayal gücünü buluşturmak istedik. Bundan sonra, ebru, müzenin tanıtımı yapılacak, arkeoparkta çocuklara kazı yaptırarak tarihi eserleri tanımalarını sağlayacağız. Burada çocuklar ve müze bütünleşecek ve çocukların tarihi esere duyduğu saygı artacak. Adıyaman tarihi doku bakımından en zengin illerden birisidir. Çocuklarımızın bu zenginliği tanıması gerekiyor” dedi.

Cumhuriyet İlkokul Müdürü Ebubekir Turmaz ise, “Temel amacımız geleneksel çocuk oyunlarının yanı sıra eski sanatlarımızı canlandırmak ve çocuklarımıza tanıtmayı amaçladık. Özellikle bu konuda Müze Müdürü Mehmet Alkan bize bu işbirliğini teklif etti ve bizde kabul ettik. Müze Müdürlüğü tarafından okulumuzda topaç boyama, ebru çalışmaları ve arkeopark kazı çalışmaları yapılacak. Müze Müdürlüğümüzün öncülüğünde hem müzemizi tanıyacaklar hem de bu tür sosyal etkinliklere katılacaklar. Okulumuzdaki öğrencilerimiz bu çalışmalardan memnuniyetleri yüzlerine yansıyor. Müzeler Haftasında yapılacak bir etkinlik ile bu çalışmalar taçlandırılacak” diye konuştu.

Etkinliğe Müze Müdürü Mehmet Alkan’da katıldı.