Çukura düşen inek, köylülerin yardımı ile kurtarıldı

Bingöl'de bir köyde kuyuya düşen inek, köylülerin yardımı ile kurtarıldıktan sonra branda yardımı ile 200 metre taşınıp araçla ahırına götürüldü.

Çukura düşen inek, köylülerin yardımı ile kurtarıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bingöl’de bir köyde kuyuya düşen inek, köylülerin yardımı ile kurtarıldıktan sonra branda yardımı ile 200 metre taşınıp araçla ahırına götürüldü.

Karlıova ilçesine bağlı Viranşehir köyünde inekleri otlatmaya çıkaran çoban Çetin Kaya, akşam saatlerinde sürüyü köye getirirken, bir ineğin eksik olduğunu fark etti. Çoban Kaya, birkaç saatlik aramadan sonra ineği köye uzak bir bölgede çukura düşmüş vaziyette buldu. İneği çukurdan tek başına çıkaramayacağını anlayan çoban, ineğin sahibi Tuncay Kaya’yı arayarak durumu bildirdi. Çobanın haber vermesi üzerine yaklaşık 20’ye yakın köylüyle birlikte ineğin düştüğü bölgeye giden Kaya, uzun uğraşlar sonucu ineğini kurtardı.

İneği halat ve brandalar yardımıyla çıkardıklarını ve ayağı zedelenen hayvanı yine branda üstüne aldıktan sonra 200 metre kadar sürüklediklerini aktaran Kaya, “Önceki gece saat 03.00 gibi aşırı yağışın etkisiyle ayağı kayan ineğimiz çukura düşmüştü. Çoban haber vermesiyle köylüler ile birlikte ineğin düştüğü yere gittik. Eğer 5-10 dakika gecikmiş olsaydık inek ölmüş olacaktı. Zor şartlar altında ineği çukurdan çıkardık. İneği çıkardığımız da ayakta duramıyordu. Halatlar ve brandalar yardımıyla ineği bir tepe noktasına çıkarttık ve oradan yaklaşık 200 metre kadar taşıyarak yol kenarına getirdik. Köylülerin getirdiği kamyonete ineği yükleyip köye getirdik ama sağlık durumu iyi değil” diye bilgi verdi.