Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin şantaj ve tehdide boyun eğmeyeceğini anladılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin şantaj ve tehdide boyun eğmeyeceğini anladılar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni'nde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

Şehitlerin bize bıraktığı mukaddes değerleri sonsuza kadar koruyacağız. Bu güzel vatana düşman ayağı bastırmayacağız. Milletin kutlu yürüyüşüne zarar verdirmeyeceğiz. Türkiye terörle mücadele tarihinin en başarılı dönemini yaşıyor. Bu milletin birliğine, beraberliğine kast edenlerden her damla kanın hesabını misliyle soruyoruz. Tedbirler sayesinde örgüte katılanların sayısında ve eylem kapasitesinde önemli gerilemeler yaşandı. Bir dönem teröristlerin barındığı dağlarda bugün artık ceylanlar geziyor. 

"BÖLÜCÜ HEVESLERİ TOPRAĞA GÖMÜLDÜ"

Sırtını millet yerine terör elebaşılarına dayayanlar, dağdaki çapulculara güvenerek devletimizi tehdit edenler boylarının ölçüsünü almıştır. Türkiye'yi terörle esir alma girişimleri başarısızlığa uğramıştır. Türkiye bölücü hevesleri de toprağa gömmüştür. 

Doğu Akdeniz’de ülkemizin ve KKTC’nin uluslararası hukutan doğan meşru haklarına sonuna kadar savunuyoruz. Akdeniz’de en uzun sahil şeridine sahip ülkemizi sahillerimize hapsetmesine izin vermeyeceğiz. 

"DİPLOMASİ MASASI VAKARLI DURUŞUN SONUCU"

Tehdit dilinin işe yaramadığı, Türkiye'nin şantaja ve haydutluğa boyun eğmeyeceği artık tüm muhataplar tarafından anlaşılmıştır. Son günlerde diplomasi masasının öne çıkarılması ülkemizin vakarlı duruşunun sonucudur. Karşı tarafın çocuksu davranışlarına rağmen biz hep büyük ülke olmanın vakurluğuyla hareket ettik. Bundan sonra da gereken olgunluğu göstermeye devam edeceğiz.