Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çok önemli açıklamalar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ortak yayında çok önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çok önemli açıklamalar!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI:

- Libya'da Hafter her an sürecin dışına atılabilir. Libya konusunda Putin ile görüşmem olacak

- Yunanistan haddini bilmezse Türkiye'nin yapacağı bellidir

- Türkiye'nin yetki alanında taviz vermeyeceğini herkesin bilmesi gerek

- Amerika ile Türkiye arasında yeni bir dönem başlayabilir

- Gerçekten koronavirüs musibeti, hakikaten sadece Türkiye'yi değil, tüm dünyayı etkiledi. Dünya ülkeleri arasında getirdiği zararlar var. Başka ABD, Çin, Rusya olmak üzere ciddi zararlar gördüler. ABD'de 45 milyon işsizden bahsediliyor. Türkiye'de hamdolsun ilk çeyrekte dünyada 1 numarayız. Büyümede 4,5 gibi bir oranı yakaladık. Terörle mücadeleyi de kesmedik, aynen devam ediyoruz. Sağlıkta ise 102 ülkeye tıbbi yardımlar gönderdik. Başakşehir Çam ve Sakura şehir hastaneleri olmak üzere Türkiye'nin en büyük hastanesi oldu. Bu hastaneyi yap - işlet - devretle bitirdik. İçindeki tüm donanımıyla son teknolojiyi bu hastanede görebilirsiniz.

- 1008 odalı acil durum hastanesini, Pakize Öz olarak yaptık. Burada da en ileri teknolojiyi sağlıkta kullandık. Burada 16'şar ameliyathane var. İstenildiğinde bu odalar yoğun bakıma dönüştürülebiliyor.

- Bu şehir hastanelerimizi genişleterek devam ettiriyoruz. Yaptığımız son açılışlarla 11 şehir hastanemiz oldu.

- Sancaktepe, uçak iniyor 5 dakika. Tedavisi bitti, ayrılacak. Aynı şekil ailesiyle uçak ambulansıyla geldiyse ayrılabiliyor. Bu bizim sağlık turizmini tetikleyecek. Sağlık turizmiyle mevsimlik turizmdeki açığı da kapayacağız. Mesela bize yurt dışından hastalar gelmeye başladı. Sağlık turizmiyle mevsimlik işçi açığını da kapayacağız.

TRUMP İLE TELEFON GÖRÜŞMESİ

Bu akşamki görüşmemiz bölgedeki gelişmelerle bağlantılar olarak bir özellik arz ediyor. Birinci derecede tabi Libya konusu önem arz ediyordu. Tabi onlarda Libya'daki gelişmeleri merak ediyorlar. Biz de gelişmeleri, başarılı durumda olduğumuzu tespit etti, teyit etti. Ve dedi ki "Bu son durum nedir" Biz de tabi tüm gelişmeleri anlattık. Son durumda Türkiye, BM'nin tanımış olduğu Sarrac'ın destekçisi. Karşıda da darbeci Hafter var. Biz Hafter ve yanında kim duruyorsa dursun karşılarında duruyoruz. Şu ana kadar da birçok yer alındı. Hayati yerlerde de ilerliyor. Tarhuna bölgesi önemliydi. Fatiye havalimanı çok çok önemliydi ve alındı. Adeta Tunus'ua dayanan Kuzey'deki koridor tamamen Sarrac'ın kontrolü altına girmiş oldu. Tabi bu durum Hafter'i çılgına döndürdü. Onlar kaçıyor Sarrac ve ekipleri kovalıyor.

Hedef Sirte'nin çevresini alarak Sirte'yi kontrol etmek. Hafter'in bütün gücü Rusya'dan geliyor.

Bu akşam yaptığımız görüşmeden sonra ABD Türkiye arasında süreçle ilgili yeni bir dönem başlayabilir. Ve yaptığımız görüşmede bazı mutabakatlarımız oldu. Belki böyle bir adım olabilir. Sayın Putin ile de görüşmem gerekecek. Kahire zirvesine Rusya'nın farklı bir şekilde katılması. Hepsinden öte Rusya'nın burada yer alıyor olması hepsinden ötesindeydi çünkü "burada benim askerim yok" açıklamasıydı. Böyle bir durum söz konusu. Kendileri ile bunları konuşmak istiyorum. Konuştuktan sonra bunların planlamasını yaparız diye bir düşüncem var.

LİBYA'NIN GELECEĞİ

Hafter her an sürecin dışına atılabilir. Gelişmeler onu gösteriyor.

YUNANİSTAN'A ÇOK SERT TEPKİ

Burada tablo ortada. Türkiye'nin Libya'nın deniz yetki alanlarındaki konumu da ortada. Türkiye'nin burada en ufak taviz vermeyeceğini aklı olan bilir. Bizim ne araştırma ne sondaj gemimiz vardı. Şimdi 2 sismik araştırma ve 3 sondaj gemimiz var. Fatih Sondaj gemimizi de Karadeniz'e gönderdik çalışmalarını sürdürüyor.

Yunanistan çıkmış kurusıkı atıyor. Türkiye'ye bu tür laf atılır mı? Sen kiminle dalga geçiyorsun. Haddini bil. Eğer sen haddini bilmezsen Türkiye bildirir. Kıbrıs'ta 2 camiye molotof atıyorlar, bayrak dikiyorlar. Bu tarz olaylar yapılır mı? Şimdi de yeni bir şey başladı. "Sakın ha Ayasofya'yı camiye çevirmeyin" Hayırdır ya siz Türkiye'yi mi idare ediyorsunuz? Bunun için de sizden izin almaya asla tevessül etmez. Bugün sayın Bahçeli açıklama yaptı. Bu ülkenin dinamiklerinde tutuşan yanan bir şey var. Öyleyse şu anda biz hukuk devleti olarak Danıştay'ın kararını bekliyoruz. Karardan sonra atılması gereken adım neyse ona göre gereken adımlar atılır.