Demokrasi nöbeti devam ediyor

Elazığ'da 15 Temmuz hain darbe girişiminin birinci yıl dönümünde demokrasi nöbeti tutulmaya devam ediliyor.

Demokrasi nöbeti devam ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişiminin seneyi devriyesinde 81 ilde olduğu gibi Elazığ’da da demokrasi nöbeti tutuluyor. Kentte 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda 7’den 70’e bir araya gelen vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla demokrasi nöbeti tutarak 15 Temmuz ruhunu canlı tutuyor.

Türkiye’nin etrafının ateş çemberi olduğunu belirten Vali Çetin Oktay Yıldırım, "Tarihimizin kırılma noktasındayız. Dolayısıyla dünyaya karşı sorumluluğu olan milletimizin birliği ve beraberliği çok önemli. 15 Temmuz gecesi milletimiz ölümden korkmadı. Çünkü maneviyatı ve vatana bağımlılığı vardı. Milletimiz ölümden korkmadı tek şeyden korktu o da abdestiz ölmekten. Bu birlik ruhunu milletimiz sergiledi. Milletimiz nerede zorda kalınmışsa, nerede ülkesi bayrağı sıkıntıya girmişse sahip çıkmasını bilmiştir" dedi.

15 Temmuz’un ezanları susturan darbelerden, darbeleri susturan ezanlara ve salalara giden gecenin adı olduğunu dile getiren Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, "15 Temmuz aziz Türk milletinin bütün dünyaya yeniden kahramanlık destanı yazdığı günün ve gecenin adıdır. 15 Temmuz bütün dünyaya, Türk milletine kimsenin tuzak kuramayacağını gösterdiği gündür. 249 şehidimiz, 2 binden fazla gazimiz, hüznümüz gözyaşımız, acımız oldu ama Rabbime hamd olsun bütün dünyaya örneklik gösteren, darbeye karşı darbe yapan bir kahramanlık hikayemiz var. 15 Temmuz darbe girişimi FETÖ’cü hainlerin, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde asker elbise giymiş hain darbecilerin ortaklaşa bir ürünüydü. 15 Temmuz darbe girişimine karşı milletimizin asil evlatları kahramanca canını siper etti" ifadelerini kullandı.

15 Temmuz’un önemli bir dönüm noktası olduğunu aktaran AK Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar, "Türk milleti vatanı için kanını vererek çok fedakarlık yaptı. Bunu Balkan ve Çanakkale savaşlarında yaptı. Hasta muamelesi yapılan Osmanlı’nın içinden bir vatan çıkararak kendi devletini kurup dimdik ayakta durmasını bildi. Ancak demokrasi adına Türk milleti bir bedel 15 Temmuz’a kadar ödememişti. Çünkü bizim demokrasi tarihimiz çok gurur duyacağımız bir tarih değildi. Bizim demokrasi tarihimizde Kurtuluş Savaş’ı vermiş bu milletin idaresinin hilafına bir yapılanma ile 1960 darbesi ile öyle bir vesayet yapısı oluşturuldu ki tamamen bir bürokratik anlayışla bu milletin değer yargıları adeta baskı altına alınmaya çalışıldı. Biz bunları unutmadık unutmayacağız da. Bugün nasıl FETÖ’yü, DAEŞ’i, PKK’yı, PYD’yi, DHKP-C’yi unutmuyorsak bu milletin aklına pranga koymak isteyen geçmişteki zihniyetleri de unutmayacağız" şeklinde konuştu.

15 Temmuz gecesi Türk milletinin şahadeti içmek için meydanlara çıktığını vurgulayan Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz da "15 Temmuz’da meydanlarda olma ruhumuzu bir daha anladık. 15 Temmuz’da vatanın ne anlama geldiğini o gün yeniden anladık. Uğruna kanımızı akıttığımız bayrağımızın o gün ne anlama geldiğini yeniden gördük. Biz o gün yeniden kardeş olup birleştik. 15 Temmuz gecesi meydanlarda sabah namazına kadar bayrak sallayan, slogan atan kardeşlerimiz vardı. Sabah namazını vatandaşlarımızla meydanlarda beraber kılıyorduk. Vatandaşlarımız sabah namazından sonra işine gidip işi bittikten sonra tekrar buraya geldiler. 15 Temmuz bir yıl boyunca televizyonlarda, makalelerde, yayınlarda yayınlandı. Vatandaşlarımız 15 Temmuz’un perde arkasını gördü" diye konuştu.

Elazığ’da devam eden demokrasi nöbetine Vali Çetin Oktay Kaldırım, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, İl Emniyet Müdürü Doğan Cangül, 8. Kolordu Komutanı Yılmaz Uyar, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, siyasi parti il başkanları, STK temsilcileri ile çok vatandaşlar katıldı.