Deniz yolculuğunu aratmayan baraj

Elazığ ve Tunceli'nin Pertek ilçesi arasında vatandaşların Keban Barajı'nda feribotla seyahat edip, martılara simit atması İstanbul ve İzmir'deki deniz yolculuğunu aratmıyor.

Deniz yolculuğunu aratmayan baraj
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tunceli’nin Pertek ilçesine kıyısı olan Keban Baraj Gölü’nde Elazığ ve Pertek arasında feribotla yolculuk eden vatandaşlar martılara simit atarak yolculuğun tadını çıkartıyor. Pertek ilçesinin tarihi ve doğal güzelliklerini gezmeye gelen yerli ve yabancı vatandaşlar martılara simit atarak yolculuklarını daha da keyifli hale getiriyor. Feribotta sadece martılarla simit atmakla kalmayan yolcular aynı zamanda mavi suların üstünde Pertek kalesinin de fotoğraflarını çekmeyi ihmal etmiyor. Elazığ ve Pertek ilçesi arasında yılın 365 günü hizmet veren feribotlarda günlük ortalama ticaret ve gezi amaçlı 2 bin 500 araç ve 15 bin yolcu seyahat ediyor.

Okulunun tatil olduğu zaman sürekli Pertek’e gelmek istediğini belirten Aylin Taşkıran, “Çünkü buranın hem doğası hem de güzellikleri başka hiçbir yerde yok. Tatil için başka yerlere de gidebilirim ama burası diğer yerlerden daha güzel. Şu anda başkası bizi görse İstanbul’da zannedebilir ama biz şu anda Tunceli’nin Pertek ilçesinde martılara simit atıyoruz. Attığımız simitleri martıların yemesi bizim hoşumuza gidiyor. Sırf martılara simit atmak için feribota bindiğimiz zamanlar oluyor” dedi.

İzmir’den Pertek’i gezmeye gelen Durmuş Polat ise, “Mesleğim gereği, Çanakkale, İstanbul, İzmir’de bulundum. Burasını, oralarla kıyasladığımızda doğa ve manzara olarak hiç fark yok. Martılar orada da burada da aynı şekilde çok neşeliler. Herkesi buraya davet ediyorum, buraları görmesini istiyorum” şeklinde konuştu.

30 sene İsviçre’de yaşadıktan sonra tekrar Türkiye’ye yerleşen Şehmettin Akgün, “İsviçre’de daha fazla yeşillik var ama buranında güzel bir doğası var. Türkiye, tarih olarak çok zengin. Almanya, İspanya, Fransa, İtalya, Portekiz, İngiltere, İsveç’te tarihi zenginlik yok. Türkiye’ye geri döndüm. Her yeri gezmeye çalışıyoruz, gezmeye doyamadık. Tabi buranın martıları Avrupa’nın martılarından farklı. Yiyecekleri elimizden hemen alıyorlar” diye kaydetti.

Elazığ Pertek arasında çalışan Pertek Belediyesi Feribotu Kaptanı Kaan Tunç ise , “Yılın 365 günü biri Pertek Belediyemize ait olan diğeri ise özel olan 2 feribotla karşılıklı ulaşımı sağlamaktayız. Belediye ve özel şirket olarak günlük ortalama toplamda 2 bin 500 araç, 15 bin yolcu taşımaktayız. Bu 15 bin kişinin bir kısmı seyahat amaçlı, bir kısmı ise eğlence amaçlı ve martılara simit atıp vakit geçirmek için feribota biniyor” ifadelerini kullandı.