Dicle Elektrik kayıt dışı kullanıma göz açtırmıyor

Dicle Elektrik Dağıtım ekiplerinin saha denetimleri devam ederken, Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde yeraltı suyu ile tarla sulamasında kullanılan kayıt dışı bir elektrik trafosu tespit edildi. Yaklaşık 500 konutun elektrik ihtiyacını giderek güçteki trafoya, mahkeme kararıyla el konuldu.

Dicle Elektrik kayıt dışı kullanıma göz açtırmıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dicle Elektrik Dağıtım ekiplerinin saha denetimleri devam ederken, Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde yeraltı suyu ile tarla sulamasında kullanılan kayıt dışı bir elektrik trafosu tespit edildi. Yaklaşık 500 konutun elektrik ihtiyacını giderek güçteki trafoya, mahkeme kararıyla el konuldu.

Alınan bilgiye göre, havaların ısınmaya başlaması ile birlikte bazı tarla sahiplerinin, ekinlerini kayıt dışı elektrik kullanarak yeraltından çektikleri su ile suladıkları yönündeki duyumlar üzerine enerji şirketine bağlı kontrol ekipleri saha denetimlerini artırdı. Teknolojik uygulamalardan da yararlanılarak gerçekleştirilen denetimler sırasında Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde abonesiz bir trafo ile kayıt dışı elektrik kullanılarak, yeraltı suyuyla tarımsal sulama yapıldığı belirlendi.

Trafoya el konuldu

Bunun üzerine enerji şirketinin avukatları savcılığa başvurdu ve söz konusu abonesiz trafo ile ilgili mahkemeden el koyma kararı çıkarıldı. Bu karar üzerine jandarma ekipleri ile birlikte trafonun bulunduğu yere giden ekipler, 1.600 kVA gücünde olduğu belirlenen trafonun önce enerji bağlantısını kesti, ardından da el koymak üzere bir araca yükleyerek buradan götürdüler. Trafosuna el konulan tarla sahibine yasal çerçevede cezai yaptırım da uygulandı.

Dicle Elektrik sahada

Dicle Elektrik Dağıtım yetkilileri, tarımsal sulamada kullanılan elektriğe Türkiye’nin hiçbir yerinde olmayan bir biçimde yüzde 65 oranında indirim uygulandıklarını hatırlatarak, “Çiftçilerimizden kullandıkları elektriğin sadece yüzde 35’ini alıyoruz. Bu şekilde şirketimiz, çiftçimize başka hiçbir yerde uygulanmayan bir kolaylık sağlamaktadır. Buna rağmen çiftçilerimizin, usulsüz yollara saparak kayıt dışı elektrik kullanmaları doğru değildir. Dicle Elektrik olarak biz sürekli sahadayız. Kayıt dışı kullanıma izin vermemekte kararlıyız” dedi.