Diyarbakır, mülteci çocukların umudu olmaya devam ediyor

Merkezi Diyarbakır'da bulunan Gençlik ve Değişim Derneği, mülteci çocuklar yararına 15 farklı ülkede kermes organize edecek.

Diyarbakır, mülteci çocukların umudu olmaya devam ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Merkezi Diyarbakır’da bulunan Gençlik ve Değişim Derneği, mülteci çocuklar yararına 15 farklı ülkede kermes organize edecek.

Merkezi Diyarbakır’da bulunan Gençlik ve Değişim Derneği, yardıma muhtaç mülteci çocukların dili olmayı başardı. Gençlik ve Değişim Derneği’nin organizesiyle aralarında İspanya ve İtalya’nın da bulunduğu 15 farklı ülkede eş zamanlı olarak kermes etkinliği düzenlenecek ve buradan elde edilecek gelir, mülteci çocuklara bağışlanacak. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Gençlik ve Değişim Derneği Başkanı Umut Suvari, Avrupa’nın farklı ülkelerinde Diyarbakır temalı olarak bir etkinlik gerçekleştirmeyi planladıklarını söyledi. Her ortak kuruluşun kendi gönüllüleri tarafından organize edileceğini belirten Suvari, “Etkinlikten gelen gelir, kermese katılan ülkelerde bulunan başta mülteci ve savaş mağduru çocuklar olmak üzere dezavantajlı durumda bulunan çocuklara bağış olarak sunulacak. 18 Mart tarihinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek olan etkinliğin merkezi Diyarbakır olmakla beraber, bu etkinliğe İtalya ve İspanya’dan da gönüllüler katılacak. Özellikle hiçbir proje desteği olmadan tamamen gönüllülük esasında böyle bir etkinliğin gerçekleştirilmesi, her ülkede aynı gün ve aynı anda başlayacak olması, etkinliğin temasının Diyarbakırlı çocuklar olması, uluslararası bir dayanışmayı göstermesi ve etkinliğin Diyarbakır’dan koordine edilmesi gibi birçok bakımından son derece önemli bir çalışma olduğuna inanmaktayız. Bununla birlikte, bu etkinlik sonrasında uzun süredir planladığımız uluslararası bir birlik, bir inisiyatif kurma hayalimizi gerçekleştirme bakımından da bir ilk adım olma amacı göstermekte” dedi.