Diyarbakır'da 16 din görevlisi görme engelliler için Braille alfabesi öğrendi

Diyarbakır'da 16 din görevlisi, görme engellilere Kur'an-ı Kerim öğretmek amacıyla Braille alfabesi öğrendi. Kurs sonunda sertifikalarını alan eğitmenler ilçelerde kurslarla görme engellilere ders verecek.

Diyarbakır'da 16 din görevlisi görme engelliler için Braille alfabesi öğrendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Diyarbakır’da 16 din görevlisi, görme engellilere Kur’an-ı Kerim öğretmek amacıyla Braille alfabesi öğrendi. Kurs sonunda sertifikalarını alan eğitmenler ilçelerde kurslarla görme engellilere ders verecek.

Diyarbakır’da İl Müftülüğü, Sur Halk Eğitim Merkezi ve Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı Ziya Gökalp Yazma Eser Kütüphanesi işbirliğiyle görme engellilere Kur’an-ı Kerim öğretmek amacıyla açılan Braille alfabesi kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifika dağıtım töreni yapıldı. Ulu Cami içerisinde bulunan yazma eserler kütüphanesinde yapılan törene İl Müftüsü Burhan İşliyen, Ziya Gökalp Yazma Eser Kütüphanesi Müdürü Mehmet Baran ve Sur Halk Eğitim Müdürü Mehmet Gülsever katıldı.

Son 2 yıldır özellikle Diyarbakır’da merkez dört ilçede ve taşra ilçelerinde dezavantajlı gruplara yönelik çalışmalar yürüttüklerini kaydeden İl Müftüsü İşliyen, “Bu çerçevede geçen yıl işitme engelli kardeşlerimize ağırlık verdik. İşitme engelli eğitici eğitimini verdik. Çok güzel sonuçlar aldık. Bu sene birlikte ortak programlar düzenledik. Yeni bir dil öğrenmiş gibi oldu arkadaşlar. İşitme engelli kardeşlerimize ulaşmanın lezzetini, zevkini de bu vesileyle yaşamış olduk. Görme engellilere yönelik eğitici eğitimini veriyoruz Braille alfabesi. Burada 7 ilçeden katılan 16 hocamız var. Kursu aldıktan sonra kendi ilçelerinde görme engellilere yönelik kurslar açacaklar. Hem Kuran kursu hem dini bilgiler kursu açacaklar. Bu arkadaşlarımız böylelikle yeni bir dil öğrenmenin lezzetini tadıyorlar. Diyarbakır’da geçen sene biraz mesafe almış olmakla birlikte hala görme engelli olup da ulaşamadığımız kardeşlerimiz var. Bu 16 arkadaşımızla birlikte daha fazla görme engelli kardeşimize ulaşacağız. Onların gören gözü olmaya gayret edeceğiz” dedi.

Ardından konuşan ver projenin ortaklarından olan Sur Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Gülsever ise “Engelli vatandaşlarımıza dönük bir ihtiyaç belirlenmişti. Özellikle görme engellilere dönük eğitim verecek eğitici eğitimi kursunu açmayı planladık. Kursu açtığımız için mutluyuz esas mutluluğumuz hocalarımızın kursu başarıyla tamamladıktan sonra görme engellilere ders vereceği zaman olacak” diye konuştu.