Diyarbakır'da LYS için toplu ulaşım ücretsiz

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 10, 11, 17 ve 18 Haziran'da Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Başkanlığınca (ÖSYM) yapılacak Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) girecek öğrencilerin toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanacağını duyurdu.

Diyarbakır'da LYS için toplu ulaşım ücretsiz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 10, 11, 17 ve 18 Haziran’da Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Başkanlığınca (ÖSYM) yapılacak Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) girecek öğrencilerin toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanacağını duyurdu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, 10, 11, 17 ve 18 Haziran 2017 tarihlerinde yapılacak Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) ilişkin yaptığı açıklamada, ÖSYM tarafından yapılacak LYS’ye girecek öğrencilerin sınav günleri belediyenin yürüttüğü ulaşım hizmetlerinden ücretsiz yararlanacağını belirtti. Atilla, “10, 11, 17 ve 18 Haziran Cumartesi ve Pazar günleri LYS 1, 2, 3, 4 ve 5 sınavlarına girecek öğrencilerimiz sabah saat 07.00 ile 17.00 arasında, sınava giriş belgelerini göstermeleri halinde, belediyemize ait toplu taşıma araçlarından ücretsiz olarak yararlanacak” dedi.

Öğrencilere 15 dakika uyarısı

ÖSYM’nin, öğrencilerin saat 10.00’da başlayan sınavlarda (LYS-1,2,3,4,) saat 09.45’ten sonra, saat 14.30’da başlayan sınavlarda (LYS-5) ise saat 14.15’ten sonra sınav binalarına alınmayacağı yönündeki kararını hatırlatan Başkan Atilla, öğrencilerin sınavdan en az 1 saat önce sınavın yapılacağı bina önünde hazır bulunmaları gerektiğini kaydetti.

“Öğrencilerimize başarılar diliyorum”

Sınava girecek tüm öğrencilere başarılar dileyen Başkan Atilla, öğrencilerin sınav sırasında dikkatlerinin dağılmaması için araç kullanan şoförlerin gereksiz korna çalmaması, vatandaşların da sınav saatlerinde gürültü yapmaktan kaçınmasını istedi.