Doğdu'dan CHP'nin kuruluş yıl dönümü mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi'nin kuruluşunun 98'inci yıl dönümü nedeniyle Elazığ İl Başkanı Yavuz Doğdu bir mesaj yayımladı.

Doğdu'dan CHP'nin kuruluş yıl dönümü mesajı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Doğdu, mesajında şu sözlere yer verdi: “Parlamenter demokrasi, çok partili hayat,  kadına seçme ve seçilme hakkı gibi demokratik kazanımlarını Türkiye’ye armağan eden CHP; barış, adalet, temel hak ve özgürlüklerin teminatı olmaya devam edecektir.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından 9 Eylül 1923’te kurulan Cumhuriyet Halk Partisi, ulusal kurtuluş ve bağımsızlık mücadelesine öncülük etmiştir. Halk Fıkrası olarak kurulan CHP, Cumhuriyet Halk Fıkrası ve son olarak 1935’de Cumhuriyet Halk Partisi adını almıştır. Cumhuriyetçilik, milliyetçilik, halkçılık, laiklik, devletçilik ve devrimcilik ilkelerinden asla taviz vermeyeceğiz.

Hoşgörü, barış, uzlaşma, dayanışma, eşitlik ve özgürlükler üzerine siyaset yapan CHP, ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarmayı hedeflemiştir ve bu hedef doğrultusunda demokratik siyasetini sürdürmektedir.

CHP’nin 98 yıl önce ülkemize kazandırdığı parlamenter demokratik sistem, bugün AKP tarafından yok edilmeye çalışılmakta ve ‘tek adam’ rejimi dayatılmaktadır.

CHP, tüm bu engelleri aşarak, vatanı ve milleti için dün olduğu gibi bugün ve bundan sonra da demokratik mücadelesini sürdürecektir.

Başta partimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, partimizin kuruluşundan bu yana emek veren, destek veren herkese minnet ve saygılarımı sunuyorum. Bu vesileyle partimizin 98. Kuruluş yıldönümünü kutluyorum.”