Doğu Anadolu'dan Batı illerine kurbanlık sevkıyatı başladı

Türkiye'de hayvan varlığı bakımından ilk sıralarda yer alan Erzurum'da Kurban Bayramı'na yaklaşılması dolayısıyla batı illerine kurbanlık sevkıyatı başladı.

Doğu Anadolu'dan Batı illerine kurbanlık sevkıyatı başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye’de hayvan varlığı bakımından ilk sıralarda yer alan Erzurum’da Kurban Bayramı’na yaklaşılması dolayısıyla batı illerine kurbanlık sevkıyatı başladı.

Erzurum yaylalarında beslenen kurbanlıklar, tırlara yüklenerek Ankara, İstanbul, İzmir ve Bursa başta olmak üzere batı illerine sevk ediliyor.

Araçlara yüklenen hayvanlar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğüne getirilerek, sağlık, küpe ve evrak kontrolünün ardından yola çıkarılıyor.

Erzurum’un Aziziye ilçesindeki hayvan pazarında bir tıra 12 büyükbaş kurbanlık yüklediğini belirten Hüseyin Ağdaş, önce Rize’ye ardından da İstanbul’a kurbanlıkları satmak üzere yola çıkacağını söyledi.

Bu yıl Erzurum bölgesinde kurbanlık fiyatlarının geçen yıla göre yüzde 30 civarında arttığına dikkati çeken besici Fuat Taş’ta, “Şu anda yüklediğimiz hayvanların fiyatı 12 ile 16 bin lira arasında değişiyor. Geçen sene bu hayvanlar 9-13 bin liradan satıldı. Bir yıldan beri bütün ailemiz bu hayvanları beslemek için çaba sarf etti” dedi.