Dr. Çinik: 'Ciltte oluşan çatlaklar kaygı oluşturuyor'

Doktor Emrah Çinik, ciltte oluşan çatlaklar kötü bir görünüme neden olduğunu ve estetik açıdan kaygı oluşturduğunu söyledi.

Dr. Çinik: 'Ciltte oluşan çatlaklar kaygı oluşturuyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Doktor Emrah Çinik, ciltte oluşan çatlaklar kötü bir görünüme neden olduğunu ve estetik açıdan kaygı oluşturduğunu söyledi.

Özellikle hamilelik döneminde kilo alıp verme ve cildin nemsiz kalması gibi durumlarda ortaya çıkan cilt çatlaklarına müdahale edilmezse daha fazla göze batacağı ve kişinin kendisini kötü hissetmesini sağlayacağını anlatan Doktor Emrah Çinik, “Ancak çatlak tedavisi ile çatlaklardan kurtulmak ve hayalinizdeki bir cilde kavuşmak mümkündür. Çatlaklar cilt ve cilt altı dokunun yırtığı şeklindedir. Kötü izlere neden olan çatlakların görünümünü azaltmak ve daha estetik bir hale getirmek için çatlak tedavisi uygulanmaktadır. Bu tedavi ile mükemmele yakın bir sonuç almak mümkün olduğu gibi, izler gibi çatlakların da tam olarak silinmeyeceğini belirtmek isteriz. Çatlakların oluşumu özellikle vücudun ani değişim gösterdiği dönemlerde gerçekleşmektedir. Ağır egzersizleri, gebelik ve kilo alıp verme gibi durumlar bunlardan bazılarıdır. Çatlak oluşumu vücudun birçok bölgesinde olabilmektedir. Çatlak sorunu yaygın bir problemdir. İlaçla tedavisi yetersiz olan çatlaklarda lazerle çatlak tedavisi uygulaması yapılmaktadır. Lazerle çatlak tedavisinde amaç kollajen ve elastik lif yapımını onarmaktır. Böylelikle cilt kendi kendini yeniler ve çatlak görünümü de azalır” dedi.

Çatlak tedavisi tüm bölgelere uygulanabilir

Çatlak tedavisinin vücutta çatlakların olduğu tüm bölgelerde uygulanabildiğini dile getiren Doktor Emrah Çinik, “Bacaklar, koli koltuk altı, baldır, göbek ve dekolte bölgeleri uygulama yapılan alanlardan bazılarıdır. Çatlak tedavisinin ardından deride uygulanan bölgeye göre 1-10 gün arasında bir kızarıklık görülmektedir. Aynı zamanda bu kızarıklığa kabuklanma da eşlik etmektedir. Ancak 10 günün sonunda çatlakların renginde açılma olduğu ve daha az görüldüğü gözlemlenmektedir.” şeklinde konuştu.