Dünya Otizm Farkındalık Günü etkinliği düzenlendi

Adıyaman'da 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü etkinliklerinde otistik çocuklar doyasıya eğlendi.

Dünya Otizm Farkındalık Günü etkinliği düzenlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Adıyaman’da 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü etkinliklerinde otistik çocuklar doyasıya eğlendi.

Malazgirt Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi tarafından Demokrasi Parkında düzenlenen etkinliğe bazı kurum ve kuruluşlar destek verdi. Adıyaman Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğünün öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlikte otistik çocuklar tarafından yapılan ürünler sergilendi. Etkinlikte ayrıca otistik çocuklar için çeşitli eğlence etkinlikleri düzenlendi.

Otistik çocuklar sahne alan müzik gurubunun şarkılarına eşlik etti. Otistik engelli çocuklarla birlikte Adıyaman Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, Maarif Müfettişleri Başkanı Mehmet Ali Akın, Malazgirt Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi Müdürü Sadık Tosun, sahneye çıkarak şarkılara eşlik etti.

Adıyaman Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, farkındalık oluşturmak istediklerini belirterek, “Çocuklarımızla beraber, öğretmenlerimizle beraber farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Otizmle ilgili yapılan etkinlikler yoluyla, otizmli bireylerin topluma bütünleşmelerini sağlamaya yönelik çalışmalar yapılmaktadır. Otizmli bireylerin gelişiminde en önemli unsur, almış oldukları eğitimdir” dedi.

Adıyaman Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kutlu, “Günümüzde otizm her gecen gün halk sağlığı problemi olarak karşımıza çıkıyor. Bu gün dünyaya gelen 68 kişiden bir kişide dikkat bozukluğu, nörolojik gelişimlerin geri planda kaldığı bir durum olarak karşımıza çıkmaktadır. Otistik çocuklar bizim bir parçamızdır. Eğitilebilir olduklarını gösterebilmek için bu etkinliği düzenliyoruz. Toplumun otistik çocuklara ayrıcalıklı bakmasını, toplumda bizimle birlikte ortak yaşayacaklarını hissettirmek istiyoruz” dedi.