EGC Başkanı Barlak'tan Polis Haftası mesajı

Erzurum Gazeteciler Cemiyeti (EGC) Başkanı Metin Barlak, Polis Teşkilatı'nın 173. Yıl dönümü kapsamında bir açıklama yaparak, 10 Nisan Polis Haftası'nı kutladı.

EGC Başkanı Barlak'tan Polis Haftası mesajı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erzurum Gazeteciler Cemiyeti (EGC) Başkanı Metin Barlak, Polis Teşkilatı’nın 173. Yıl dönümü kapsamında bir açıklama yaparak, 10 Nisan Polis Haftası’nı kutladı.

Başkan Metin Barlak, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Köklü bir geçmişe, tecrübe birikime sahip olan Türk Polis Teşkilatı’nın, kanunların uygulanmasını gözetmek, kamu düzenini ve vatandaşların huzur ve güven içinde yaşamalarını sağlamak yönünde kutsal bir görev üstlenmektedir. Temel hak ve özgürlüklerin korunması konusunda takdirle karşıladığımız bir vazife şuuru içerisinde görevlerini yerine getirmektedirler. Milletimizin birlik ve beraberliği için canını ortaya koymaktan çekinmeyen, çalışmalarını özverili bir şekilde sürdüren Emniyet Teşkilatımız, görev ve sorumluluklarını en iyi şekilde yerine getirmenin gayreti içindedir Denetime açık, şeffaf ve hesap verebilirlik gibi çağımızın gerektirdiği özelliklere sahip olan polis teşkilatımız, halkımızın kaliteli hizmet beklentilerine de cevap vermektedir. Anayasa ve yasalardan aldığı güçle görevini yapan bu teşkilatımız temel hak ve özgürlüklerin korunmasına hizmet eden güvenlik duygusunu tesis etmede çok ciddi bir görevin de uygulayıcısıdır. Ülkemizin ve milletimizin huzur ve asayişinin sağlanması kadar milli birlik ve beraberliğimizin devamı içinde vazgeçilmez bir unsur olan polis teşkilatımız, köklü kurumlarımızın başında gelmektedir. Kuruluş yıldönümünü kutladığımız bu günde, milletimizin bağrından çıkmış güzide mensuplarının fedakâr ve cansiperane çalışmalarının Halkımıza güven ve gurur verdiği muhakkaktır. Suçluları adalete teslim etmek gibi önemli görevleri başarıyla yerine getiren Polis Teşkilatımıza müteşekkiriz. Emniyet Teşkilatımızın ve polisimizin, bundan sonra da şerefli mazisinden ve milletinden aldığı güçle, topluma güven veren hizmetlerini yüksek bir şuurla ve halkla bütünleşerek en iyi şekilde devam ettireceğine inancımız tamdır. Bu vesileyle Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 173. yıl dönümünü kutluyor, şehitlik mertebesine ulaşan polislerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Büyük fedakârlık, sabır ve cesaretle hizmetlerini sürdüren Türk Polis Teşkilatının bütün mensuplarına başarılar diliyorum.”