Eğitim Birsen'den açığa alma ve ihraçlar konusunda uyarı

Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz, Kanun Hükmünde Kararnameyle açığa alınan ve meslekten ihraç edilenler ile ilgili uyarılarda bulundu.

Eğitim Birsen'den açığa alma ve ihraçlar konusunda uyarı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz, Kanun Hükmünde Kararnameyle açığa alınan ve meslekten ihraç edilenler ile ilgili uyarılarda bulundu.

Şube Başkanı Ali Deniz, açığa alınma ve meslekten ihraç edilme çalışmalarının genel olarak bir isabet söz konusu olduğu kadar aynı zamanda mağdur olan çalışanların da bulunduğunu hatırlatarak uyarılarda bulundu. Deniz, “Son KHK’larda ihraç edilen bazı isimlerin kamuoyunda yakinen tanınıyor olması ve terör örgütleri ile bağlantısının komik karşılanması bu konudaki endişelerimizi arttırmaktadır. Bu durum söz konusu komisyonlardaki kişilerin özenle seçilmesi gerekirse yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini düşündürmektedir” ifadelerini kullandı. Başkan Deniz, “Bu tablonun sebebi bir yandan kimi bürokrat ve devlet görevlilerinin ikbal hesapları, makam hırsları, kişisel kin ve hesaplaşma istekleri olduğu gibi, diğer yandan kötü niyetli çevrelerin ve kripto olarak adlandırılan kendisini gizlemiş örgüt üyelerinin ayak oyunları olduğu bilinmektedir. Ancak bütün bunlara yol açan esas problem, sürecin ’Önce tedbiren açığa al, ihraç et, sonra masumsa iade et’ şeklindeki işleyiş biçiminin manipülasyon ve istismara açık olmasıdır. Bunun önüne geçmek için her şeyden önce manipülasyon, istismar ve yüksek oranda hataya yol açan ihraç ve açığa alma yöntemi acilen değiştirilmeli, bu işlemler için somut kriterler belirlenmelidir. İhraç ve açığa alma kararlarından önce titiz ve detaylı bir araştırma yapılmalıdır. Ayrıca haklarındaki iddia ve ihbarların asılsız olduğu belirlenen kişilerle ilgili, bu asılsız ihbarda ve girişimde bulunanlar hakkında soruşturmanın yapılması, keyfi ihbar ve iddiaların önüne geçebilir. Özellikle bylock gibi, istismara açık kriterler konusunda daha titiz davranılmalı, istismar sonucu mağdur edilenlerle istismar ederek mağdur edenler arasındaki ayrım çok dikkatli ve özenli bir şekilde gerçekleştirilmelidir" dedi.

Deniz, "Referandum sürecine girdiğimiz bir ortamda, süreci manipüle ettiğine inandığımız kripto kişilerce adeta ‘Evet’i zayıflatan, ‘Hayır’a güç katan bir hoşnutsuzluk tablosu üretilmeye çalışılmaktadır. 15 Temmuz’da tanklarla, uçaklarla ulaşamadıkları amaçlarına, KHK listelerine sızarak ulaşmaya çalışmaktadırlar. Görülen o ki, referandum sürecinde ciddi bir tuzakla karşı karşıyayız. Bu nedenle hükumetin bu gidişata dur diyecek radikal bir müdahalede bulunmasının gerekli olduğu inancındayız. Bizler, terör örgütleriyle en etkili mücadelenin verilmesinden yanayız. Lakin bu mücadele sırasında yapılan hatalardan dolayı ortaya çıkacak sosyal maliyetin de iyi hesaplanması gerektiğini, aksi takdirde terörü tersinden besleyecek bir toplumsal hoşnutsuzluk kapısının aralanacağını düşünüyoruz” diye konuştu