'Egzersiz Yap Sağlığını Koru' etkinliği

Elazığ Genç Kızılay tarafından 'Egzersiz Yap Sağlığını Koru' etkinliği düzenlendi.

'Egzersiz Yap Sağlığını Koru' etkinliği
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Etkinlik, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda 50 Kızılay gönüllüsünün bir araya gelerek Kızılay Marşı'nı söylemesi ile başladı.

Kızılay gönüllülerinin meydanda bulunan yaşlılara spor etkinlikleri hakkında bilgi verdikten sonra, müzik eşliğinde yaşlılar ile spor egzersizi hareketleri yapmaları renkli görüntüler oluşturdu.

Genç Kızılay Elazığ İl Başkanı Mustafa Enes Taş, "Egzersiz Yap Sağlığını Koru" etkinliği yaparak sporda farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi.

Bu etkinliğin çok anlamlı olduğunu belirten Taş, "Burada amacımız  yaşlılarımız kent meydanlarında genellikle vakitlerini oturarak geçiriyor. Onlara bir nebze olsun harekete geçin mesajı vermek istiyoruz. Harekete geçin. sağlığınızı koruyun, sürekli olarak enerjinizi yüksek tutun mesajını veriyoruz." dedi.

Spor faaliyetinin sonunda programın yürüyüşle devam edeceğini anlatan Taş, şöyle konuştu:

"Burada genellikle Kızılay denilince kan bağışı akla geliyor. Biz de bu oluşumun gençlik yapılanması olarak birçok etkinlikte, birçok projede bir şeyler yaparak şehrimize ve vatanımıza faydalı olmaya çalışıyoruz. Çünkü günümüzde gençlerin yanlış yerlere yönlendirilmesindense aramıza katılmalarını istiyoruz."

Projeye vatandaşların ilgisinin büyük olduğunu ifade eden Kızılay gönüllüsü Naciye Mutlu da "Buradaki yaşlılara projeyi anlattık. Onlara sağlıklı yaşamanın önemini anlattık. Sağlıklı yaşam için yapılması gereken spor egzersizlerini gösterdik." ifadelerini kullandı.

Diyar Özsoy ise bu etkinlikle bir farkındalık oluşturarak, yaşlılara yönelik diz, bel, kalp ağrılarına dikkat çekmek için spor etkinlikleri yaptırdıklarını dile getirdi.