Elazığ'a yeni bir yatırım mı geliyor?

ETSO Başkanı Asilhan Arslan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Türk heyeti ile birlikte Almanya'nın başkenti Berlin'de gerçekleştirilen Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) nın 14. Genel Kurulu'na katıldı.

Elazığ'a yeni bir yatırım mı geliyor?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkan Arslan, genel kurul sonrası yaptığı açıklamada Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına yeniden seçilen Rolf König’i tebrik ederek başarılar diledi.

ARSLAN:  ELAZIĞ TSO’NUN (TATSO) TÜRK-ALMAN TİCARET ve SANAYİ ODASI ÜYESİ OLMASI İŞ DÜNYAMIZ TARAFINDAN ÇOK İYİ DEĞERLENDİRİLMELİ

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arslan, yeni dönemin en verimli şekilde değerlendirileceği bir dönem olmasını istediklerini ifade ederek Türkiye-Almanya arasında ticari ilişkilerin gelişmesi adına iş dünyasına gerekli tüm desteği ve danışmanlık hizmetini vereceklerini belirterek şunları söyledi: Zaman zaman çatışan siyasi konjonktürlere rağmen Türk iş dünyası bu durumdan yara almadan ve en az etkilenerek yoluna devam etmektedir.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odamızın Türkiye –Almanya Ticaret ve Sanayi Odası üyesi olmasının iş insanlarımız tarafından çok iyi kullanılması ve değerlendirilmesini istiyoruz, iş dünyamıza bir çağrıda bulunmak istiyorum,  Almanya’da yaşayan hemşehrilerimiz vasıtası ile bir çok ticari köprü kurabilir ve yatırım imkanları oluşturabiliriz. Almanya ile iş yapmak isteyen veya Türkiye ile iş yapmak isteyen Almanya’daki iş insanlarına gerekli tüm desteği verebilecek durumdayız, ikili ilişkilerin Elazığ TSO aracılığı ile yürütüleceğini ve her konuda danışmanlık hizmeti verebileceğimizi bir kez daha tekrarlamak istiyorum, dedi.

ARSLAN: AMACIMIZ BU RESMİ HEYETLERDE YER ALMAK DEĞİL, ÜYESİ OLDUĞUMUZ, ICC, TATSO VE TÜRK KENEŞİ OLUŞUMLARINDAN İLİMİZE VE ÜLKEMİZE KATKI AKTARABİLMEKTİR

ICC (Milletlerarası Ticaret ve Sanayi Odası), TATSO (Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası), Türk Keneşi (Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi) Yönetim Kurulu Üyesi olan Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan; ülkemizi temsilen bulunduğumuz bu resmi heyetler elbette son derece önemli ama hedefimiz bu heyetlerin içerisinde olmak değil, üyesi bulunduğumuz bu oluşumlardan ülkemize, ilimize azami faydayı sağlamaktır.

Bulunduğumuz her platformda şehrimizi tanıtmak adına elimizden gelen bütün çabayı gösteriyoruz. Görev aldığımız bu değerli oluşumlar, iş dünyamıza verebileceğimiz desteğin hinterlandını genişletmektedir, bu vesile ile gerek Avrupa’da gerekse Türki Cumhuriyetlerinde iş yapmak isteyen şehrimizin değerli iş insanlarına mihmandar olmaya hazırız, TATSO, ICC ve Türk Keneşi’nin bu açıdan çok iyi değerlendirilmesi gerekiyor, dedi.

TSO BAŞKANI ASİLHAN ARSLAN: İHRACAT DESTEK OFİSİ HİZMET VERMEYE BAŞLADI, BU OFİSİ VE İMKANLARINI SONUNA KADAR KULLANALIM

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, Elazığ’da İhracat Destek Ofisi’nin kurulduğunu ve personel atamasının da gerçekleştiğini belirterek bu ofisin ilimiz iş dünyası tarafından çok iyi kullanılmasının hem iş dünyamıza ve hem de ilimize büyük katkıları olacağını ifade etti.

Kalkınan ve hızlı gelişim gösteren şehirler ve ülkelerin bu reaksiyonlarının altındaki temel unsurun ihracattaki payları olduğunu belirten Başkan Arslan, ihracat yapmak isteyen, fakat bir çıkış yolu veya pazar bulamayan, ihracat yapmak isteyen, fakat atılacak en doğru adımların, yapılacak en doğru hamlelerin neler olduğunu öğrenmek isteyen tüm iş insanlarımızın Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası giriş katında hizmet vermeye başlayan İhracat Destek Ofisi’ne mutlaka uğramalarını tavsiye ediyorum, dedi.

HİSARCIKLIOĞLU, ŞAHİN VE ARSLAN BERLİN’DE BİR ARAYA GELDİ.

Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan TATSO (Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası) nın 14. Genel Kurul Toplantısı için gittiği Berlin’de TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin ile bir araya gelerek üçlü bir görüşme gerçekleştirdi. 

Başkan Asilhan Arslan, bu görüşmenin çok olumlu geçtiğini belirterek, Genel Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Kemal Şahin Bey ile yaptığımız görüşmenin  şehrimiz adına hayırlı bir netice vermesini diliyorum, dedi.