Elazığ Belediyesi ramazan ayı etkinlikleri başlıyor

Ramazan ayının manevi iklimini geniş kitlelerle buluşturacak Elazığ Belediyesi Ramazan etkinlikleri, 2 Nisan Cumartesi günü başlıyor.

Elazığ Belediyesi ramazan ayı etkinlikleri başlıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ramazan etkinlikleri, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın şehrin gelecek vizyonuna değer kazandıran projeleri arasında yer alan Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Ramazan programıyla ilk kez kapılarını açacak olan Fuar ve Kongre Merkezinde Elazığlıların buluşacağı programlarda, geniş kitlelerin büyük beğenisini kazanan sanatçıların konserleri, ilim ve edebiyat dünyamızın değerli isimlerinin katılacağı söyleşilerin yanı sıra Karagöz-Hacivat, Rafadan Tayfa tiyatro gösterileri yer alacak. Ramazan ayı süresince açık olacak Ramazan Çarşısı da Elazığlıların buluşma adresi olacak.

Elazığ Belediyesi, 2 Nisan’da başlayacak Ramazan ayının manevi atmosferini Elazığlıların gönüllerince yaşamalarına katkı sağlamak için dopdolu bir içeriğe sahip etkinlik programı hazırladı.

Şehrin gelecek vizyonuna değer katan bir konseptle inşa edilen Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezinde on bir ayın sultanı Ramazan ayı süresince her akşam 21.30’da düzenlenecek etkinlikler kapsamında, edebiyat ve ilim dünyamızın sevilen isimleri söyleşi programlarıyla, ulusal düzeyde milyonların beğenisini kazanmış sanatçılar ise dinleti programlarıyla Elazığlılarla buluşacak.

2 Nisan Cumartesi günü tasavvuf müziğinin güçlü sesi Abdurrahman Önül’ün eşsiz dinleti programıyla başlayacağı Ramazan etkinlikleri kapsamında; ezgileriyle gönüllerde taht kuran Uğur Işılak, Cengiz Özkan, Esat Kabaklı, Sufi Mehter, Mustafa Cihat, Muhsin Kara, Murat Belet, İbrahim Sadri, Orhan Hakalmaz, Resul Aydemir, Eşref Ziya Terzi, Mesut Kurtis, Hasan Dursun, Emrah Güneş, Harput İlahi Grubu, Elazığ Belediyesi Musiki Topluluğu, Elazığ Belediyesi Gençlik Korosu, Turgut Kırgıl, Grup Dergah Elazığlıların Ramazan coşkusuna ortak olacak. Ramazan etkinlikleri kapsamında ayrıca ekranların ve edebi sohbetlerin sevilen yüzü Hayati İnanç, ünlü tarihçi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Şair-Akademisyen Prof. Dr. Nurullah Genç, İlahiyatçı-Yazar Ahmet Bulut, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Halis Aydemir söyleşi programlarıyla Elazığlılarla bir araya gelecek.

On bir ayın sultanı Ramazan ayının manevi ikliminin zirveye ulaşacağı Kadir Gecesinde ise Dünya Kur’an-ı Kerim Güzel Okuma Birincisi Habip Deveci muhteşem tilavetiyle konuk olacak. Kadir Gecesine özel düzenlenecek programda, Elazığ Belediyesi Tasavvuf Korosu da bir konser verecek.

ÇOCUKLARA MÜJDE

Çocukların en sevdiği kahramanlar arasında yer alan Rafadan Tayfa Çocuk Tiyatrosu, 4 Nisan’da Elazığlı miniklerle buluşacak. Çocuklara özel programlar kapsamında 23-24 Nisan’da Hacivat ve Karagöz gösterisi çocuklara Ramazan sevinci yaşatacak.

USTA TİYATROCULAR ELAZIĞLILARLA BULUŞACAK

Usta tiyatro ve sinema oyuncusu Emin Olcay ve Devlet Tiyatrosu Sanatçısı usta oyuncu Cem Kurtoğlu, ’Aşk-ı Hak-Yunus Olmak’ adlı gösteriyle 11 Nisan Pazartesi günü Elazığlıların ramazan sevincine ortak olacak.

RAMAZAN ÇARŞISI AÇILACAK

Ramazan ayı programlarıyla ilk kez kapılarını Elazığlılara açacak Fuar ve Kongre Merkezi bünyesinde Ramazan Çarşısı açılacak. Ramazan Çarşısında gıdadan giyime, el sanatlarından yöresel ürünlere geniş bir ürün yelpazesi yer alacak.