Elazığ Bölge Camisi'nde kütüphane açıldı

Elazığ Bölge Camii'nde Kur'an kursu, sosyal tesis ve kütüphane açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Elazığ Bölge Camisi'nde kütüphane açıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Cami ve Kur’an Kursları Dernekleri Federasyonu tarafından hayırseverlerin katkılarıyla Bölge Camii’nde yaklaşık 300 metre kare alana sosyal tesis ve kütüphane yapıldı. Kütüphane ve sosyal tesisin yanı sıra yine federasyon bünyesinde Hacı Ayşehan Gök Kur’an Kursunun da açılışı yapıldı.

Federasyon olarak halka sosyal imkanlar sunduklarını belirten Cami ve Kur’an Kursları Dernekleri Federasyon Başkanı Ayhan Şimşek, “ Bölge Camimiz başta olmak üzere özellikle savaştan dolayı ülkemize hicret etmek zorunda kalan mültecilerimizi, elimizden geldiğince camimizde misafir etmek için uğraş sarf ediyoruz. Bununla beraber 3 senedir hayırseverlerin yardımıyla Bölge Camimizde Ramazan aylarında her akşam yaklaşık 500 kişiye iftar yemekleri verdik, birçok sosyal faaliyet yürüttük. Bugün kütüphane, sosyal tesis ve Hacı Ayşehan Gök Kur’an Kursu açılışını yapıyoruz. Açacağımız bu tesislerle beraber öğrencilerimiz her türlü kitaptan faydalanabilecek. Ayrıca burada çay ve internet olanaklarını da sağlayarak gençlerimizin cami cemaatine katılmalarının artmasını amaçlıyoruz” dedi.

Genç kitlelerin toplumsal bakımdan bir araya gelip ders çalışması için çalışma yaptıklarını dile getiren Elazığ Cami ve Kur’an Kursları Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Aydın Şimşek’te, çalışmalar kapsamında yaklaşık 300 metre karelik bir alana kütüphane ve sosyal tesis yapıldığını aktardı.

Yapılan açılış törenine Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Suat Kenç, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Turan Karahan, MEMUR-SEN İl Temsilcisi İbrahim Bahşi, kurum müdürleri, İş adamı ve Avukat İbrahim Gök ve vatandaşlar katıldı.