Elazığ'da 1.Kitap Fuarı açıldı

Elazığ'da 1. Kitap Fuarı yoğun katılımla açıldı.

Elazığ'da 1.Kitap Fuarı açıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’da 115 yayın evinin katıldığı 1. Kitap Fuarı Ahmet Aytar Meydanı’nda kurulan dev çadırda açıldı. Açılış programı Belediye Mehteran ekibinin konseri ile başladı. Toplum olarak okuryazarlık seviyesinin artıkça okuma düzeyinin düştüğünü belirten Vali Çetin Oktay Kaldırım, “İnşallah okuma düzeyimiz de artar. Okuma kültürü artıkça değer kültürü de artmış olur. Sonbahar ayındayız. Sonbahar, yaprakların bir bir yere düştüğü mevsim. Yapraklar döküldükçe o yapraklar gönül tellerimize hüzünle vurur. Bize hem ahir ömrü hatırlatır hem de öbür dünyayı hatırlatır. Ama ilimiz etkinlik açısından bu sonbaharda bir ilkbahar yaşıyor” dedi.

Birçok kişiden Elazığ’a bir kitap fuarının açılması için kendilerine sürekli teklif ve önerilerin geldiğini aktaran Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ise, “Biz de iki yıldır kitap fuarı için hazırlığımızı yapıyoruz. Bu yıl ilimizde ilk kitap fuarını açıyoruz. İnşallah bundan sonra her yıl bu tarihler arasında ilimizde kitap fuarımızı açacağız. İlimiz kadim bir medeniyetin, yaşam tarzının olduğu bir şehir. Kentimiz 4 bin yıllık değişik dinlerin, mezheplerin, kültürün ve sanatın yaşandığı bir il. Kitap fuarı bu şehre çok yakıştı ve bu şehirle çok örtüştü. Böylece bu şehir, kendi benliğini, sanatını ve kültürünü ortaya koymuş oldu” ifadelerini kullandı.

Cehaletle savaşmanın en büyük rolünün kitaptan geçtiğini vurgulayan AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı ise, “Yüce Yaradan’ın Kur’an-ı Kerim’de ilk emri okudur. Coğrafyamızda yaşanan sıkıntıların, üzücü olayların temelinde cehaletin yattığını görmek zorundayız. Bugün coğrafyamızda, orta doğuda ve mazlum coğrafyalarda acı ve gözyaşı varsa burada her birimizin kendisini ayrı ayrı sorgulaması gerekir. Açılan kitap fuarı ile birlikte aslında ailelerimize ve bizlere çok büyük görevler düşüyor. Kitapları raflara mahkum etmeden her bir evde ebeveynlerimizin bir okuma saati oluşturmaları gerekiyor” şeklinde konuştu.

Kitap fuarının kendisi için anlamlı bir yeri olduğunu dile getiren AK Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar, “Ben aynı zamanda mecliste kültür sanat komisyonu başkan yardımcılığı görevini yapıyorum. Yani işimiz orada da kitaplar. Asıl önemlisi, bizim ilk gençlik yıllarımız, kitapla tanışmamız ve adeta kitapla gecemizi gündüzümüze kattığımız bir dönemimiz oldu. Çünkü yaşadığımız coğrafya öyle bir medeniyete beşiklik ediyor ki bunu anlatmak neredeyse imkansız. Etrafımıza baktığımızda böyle bir medeniyetle karşılaşıyoruz. AK Parti hükümetleri olarak 15 yıllık süre içerisinde Türkiye’de çok şeyler yaptık. Fiziki alt yapı sorunlarından tutunda, sosyal devlete kadar birçok şey yaptık. Üzülerek belirmek isterim ki iki şeyde eksik kaldığımızı rahatlıkla ifade edebilirim. Bunlardan biri kültür diğeri de milli eğitimdir. Çünkü bugün okuma yazma oranları Avrupa ülkelerinden Türkiye biraz daha geriyse burada herkes kendini sorumlu tutmalı. Geçmiş iktidarlarında, bizimde sorumluluğumuz vardır. Onun için bu tür organizasyonları ben şahsen çok önemsiyorum” ifadelerine yer verdi.

Elazığ’da açılan 1. Kitap Fuarının toplum için faydalı olacağını söyleyen AK Parti Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk, kadim şehrin bin 500 üzerinde kitap yayını olduğunu aktardı.

Konuşmaların ardından program açılış kurdelesinin kesilmesiyle devam etti. Daha sonra protokol üyeleri fuar alanını gezerek ilgililerden bilgi aldı.

Fuar açılışına, Vali Çetin Oktay Kaldırım, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Ejder Açıkkapı, Ömer Serdar, Tahir Öztürk, AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, STK Temsilcileri, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

115 yayınevinin stant açtığı 1. Kitap Fuarının, konferans, söyleşi ve panellerle 8 Ekim tarihine kadar süreceği bildirildi.