Elazığ'da 4 binanın çatısı yandı

Elazığ'da bir binanın çatı katında başlayan yangının çevredeki binalara sıçraması ile 4 binanın çatısı yandı. Yangın söndürme çalışmaları sırasında güneş enerjisinin su deposunun düşmesi ile kısa süreli panik yaşanırken, dumandan etkilenen 5'i itfaiye eri 7 kişi hastanelik oldu.

Elazığ'da 4 binanın çatısı yandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’da bir binanın çatı katında başlayan yangının çevredeki binalara sıçraması ile 4 binanın çatısı yandı. Yangın söndürme çalışmaları sırasında güneş enerjisinin su deposunun düşmesi ile kısa süreli panik yaşanırken, dumandan etkilenen 5’i itfaiye eri 7 kişi hastanelik oldu.

Edinilen bilgiye göre, Nailbey Mahallesi Dal Sokak’ta 5 katlı bir binanın çatısında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İzolasyon maddesi ve çatı katındaki piknik tüplerinin alev almasıyla büyüyen yangın, blok halinde bulunan 3 binanın çatısına daha sıçradı. Dumanları gören vatandaşlar durumu itfaiyeye bildirdi. Olay yerine çok sayıda Elazığ Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne bağlı ekip ile 112 Acil Komuta Merkezine bağlı ambulans sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, olay yerine sevk edilen çevik kuvvet ekipleri de binalarda tahliye işlemi yapıp, güvenlik önlemi aldı. Yangın sırasında güneş enerjisi deposunun aşağıda çalışmalarını sürdüren itfaiye erlerinin arkasına düşmesi ile kısa süreli panik yaşandı. 10 itfaiye aracının müdahale ettiği yangın yaklaşık 3 saatte kontrol altına alındı. Yangında dumandan etkilenen 5’i itfaiye eri 7 kişi ise ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Yangının neden çıktığını bilmediklerini dile getiren mahalle sakinlerinden Mehmet Tussuzoğlu, "Bazıları ekmek yaparken, bazıları güneş enerjisi ve bazıları da elektrik kontağından çıktığını söylüyor. Kontrol altına alındıktan sonra anlaşılır. İçeri bırakmıyorlar. Evimizde ne kadar hasar var bilmiyoruz" dedi.

Yaklaşık 4-5 çatının yanmış olabileceğini ifade eden Onur Yılmaz ise, "Dumanı karayollarının oradan gördüm. Eve geldiğimizde panik içindeydik. Neyden çıktığını bilmiyoruz" diye konuştu.