Elazığ'da enflasyonla mücadele kampanyası

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Asilhan Arslan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğince (TOBB) başlatılan 'Enflasyonla Mücadele Kampanyası'na kent esnafının ve üreticisinin tam destek verdiğini söyledi.

Elazığ'da enflasyonla mücadele kampanyası
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Arslan, düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, ülkenin ekonomik anlamda sıkıntılı günler geçirdiğini ancak bu sürecin el birliği ile aşılacağını belirtti.

Son dönemde döviz kurlarında yaşanan olağan dışı hareketlerin de etkisiyle artan enflasyonun hem alım gücü düşen vatandaşları hem de artan girdi maliyetleri ve faizler nedeniyle firmaları olumsuz etkilediğini anımsatan Arslan, şunları kaydetti:

"Tüm bu sıkıntıları aşmak için, Hazine ve Maliye Bakanlığımız tarafından hazırlanan ve Bakanımız Sayın Berat Albayrak'ın liderliğinde başlatılan Enflasyonla Mücadele Programını son derece önemli buluyor ve destekliyoruz. Zira enflasyonla mücadeleyi ne tek başına kamu ne de tek başına özel sektör yapabilir. Sorumluluk ve görev hepimizindir. Enflasyonla mücadele aynı zamanda işsizlikle, yüksek faizle ve artan girdi maliyetleriyle mücadeledir. Türk özel sektörü, devletimizle birlikte topyekun bir duruş sergileyerek, elini taşın altına koymaktadır. Bu çerçevede TOBB her milli konuda olduğu gibi bu konuda da ülke çapında ortak bir dayanışma içindedir. 81 il ve 160 ilçede odalarımız ve borsalarımız enflasyonla mücadeleyi sahiplenmekte ve firmalarımızın en geniş şekilde katılımı için çalışma başlatmaktadır."

Arslan, enflasyonla mücadeleye tüm kesimler ne kadar güçlü destek verirse, etkisinin de o kadar büyük olacağını dile getirdi.

Reel sektörden finans sektörüne, kamudan vatandaşlara kadar tüm Türkiye'nin bu hedefe kenetlenmesi gerektiğini vurgulayan Arslan, şöyle devam etti:

"Hepimiz tek yürek ve tek ses olursak, enflasyonla mücadelede de netice alacağımıza eminiz. Hem firmalarımızın hem de milletimizin, enflasyonla topyekun mücadeleye en geniş şekilde katılacaklarına inancımız tamdır. Tüm oda üyelerimizin desteğini ve bu kampanyaya katılımlarını rica ediyor ve bekliyoruz. İnanıyorum ki Elazığ olarak gereken fedakarlığı gösterip, ülkemiz ve milletimiz için başlatılan bu iktisadi mücadelede en ön cephede yer alacağız. Kamu ve özel sektör arasındaki bu güçlü koordinasyon ve istişareyle, içinden geçtiğimiz bu zorlu süreci de geride bırakacağız."