Elazığ'da kar etkisini gösterdi

Elazığ'da sabah saatlerinde başlayan kar yağışı etkili olurken, kısa sürede kent beyaza büründü.

Elazığ'da kar etkisini gösterdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye'nin birçok bölgesinde etkili olan kar yağışı, bugün sabaha karşı Doğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan Elazığ'da da etkisini gösterdi. Kar yağışı nedeniyle kent beyaza büründü. Kar nedeniyle güzel görüntüler de ortaya çıktı. Vatandaşlar, uzun süredir beklenen kar yağışının kent merkezine düşmesiyle birlikte sevindiklerini belirtti. Elazığ’a kar yağacağını düşünmediğini dile getiren Metin Ünlüdağ, "Kar yağınca çok şaşırdım. Hep kar yağmayacağını söylediler. O yüzden şaşırdım.  İnşallah tutar hep böyle olur" dedi.

Kara alışkın olduğunu Batuhan Özdemir de, "Allah dışarıdan gelen arkadaşlara yardım etsin. Şu an iyi ve güzel yağıyor. Soğuk da yok, tutarsa seviniriz" diye konuştu.

HAMİLE, ENGELLİ VE ÖĞRENCİLERE KAR TATİLİ

Vali Çetin Oktay Kaldırım yaptığı açıklamada ise, “Elazığ Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünden alınan verilerin değerlendirilmesi neticesinde kar yağışının devam edeceği beklendiğinden 27 Aralık 2018 Perşembe günü il genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda eğitime öğleden sonra yarım gün süreyle ara verilmiştir. Ayrıca 2002/58 sayılı Başbakanlık genelgesi gereğince bu süre zarfında Elazığ il ve ilçelerinde görevli tüm engelli ve hamile kamu çalışanları idari izinli sayılacaktır” dedi.

Kar yağışının bölge genelinde etkisini gün boyu devam ettireceğinin beklendiği bildirildi.