Elazığ'da köylere malzeme yardımı yapıldı

Elazığ'da, köy de yaşayanlara su tankeri, soba, arı kovanı, üzüm sıkma makinesi dağıtıldı.

Elazığ'da köylere malzeme yardımı yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’da Murat Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında köylülere 15 su tankeri, 750 arı kovanı, 250 kuzineli soba, 25 üzüm sıkma makinesi teslim töreni yapıldı.

Elazığ Orman Bölge Müdürlüğünde düzenlenen proğramda IFAD destekli projenin yaklaşık 40 milyon dolar bütçeli olduğunu belirten Vali Çetin Oktay kaldırım, “Proje 3 ili kapsıyor ve bizim şuanda 70’i aşkın köyümüzde uygulanıyor. İnşallah bu sayı 85’e ulaşacak ve oradaki insanlara da katkı verecek. Bu proje aynı zamanda bir rehabilitasyon projesidir. Dolayısıyla hem çevrenin iyileştirilmesi hem de kırsal altyapının geliştirilmesi, ağaçlandırma, erozyonla mücadele noktasında da ciddi katkı verecek bir projedir” dedi.

Yaşanabilir bir dünya için ekosisteme sadık kalınması gerektiğini aktaran AK Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar ise, “Dünyada var olan dengeye yapılan her müdahale insanın yaşamını ağırlaştırmıştır. Dünyada su yönetimi sorununu, küresel ısınmayı tartışıyorsak ekosisteme olan sadakatten ayrıldığımızdan dolayıdır. Bizlerin yapması gereken şey bu ekosistemin inşasında tabi, doğal olana yönelmektir. Bugün dağıttığımız su tankerleri de bunun eseridir” ifadelerini kullandı.

Daha önce 36 tane su tankeri dağıtımını yaptıklarını dile getiren Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, “Oradan artan parayla 15 tane daha su tankı aldık. Su tanklarımızı uzak köylerimize dağıtacağız. Bu su tanklarını hem yangın söndürme amaçlı hem de gelir getirici ağaç türlerimizin sulanmasında, köylerin, beldelerin ihtiyaçlarını karşılanmasında kullanılacaktır. Su tanklarımız çok fonksiyonludur. Tanklarımız belediyelerimiz ve bizlerin ulaşamadığı yerlerde yangına kısa sürede müdahale edip yangınların felaketlere dönüşmesini engelleyecektir” şeklinde konuştu.

Programa, Vali Çetin Oktay Kaldırım, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, AK Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar, Elazığ Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, diğer protokol üyeleri ve davetliler katıldı.