Elazığ'da 'Okullar Hayat Olsun' projesi

Elazığ'da, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) iş birliği ile hayata geçirilen 'Okullar Hayat Olsun' projesi kapsamında düzenlenen yaz okulları ile çocuklar geleceğe hazırlanıyor.

Elazığ'da 'Okullar Hayat Olsun' projesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Öğrencilerin yaz tatillerini hem eğlenerek hem de öğrenerek verimli şekilde geçirmelerini sağlamak amacıyla hayata geçirilen "Okullar Hayat Olsun" projesi kapsamında açılan yaz okullarına, merkez ve ilçelerden 500 öğrenci katıldı.

Yaz okullarında çocuklara temel dini bilgi eğitimi, Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma ve Osmanlıca dersleri veriliyor. Ayrıca, atölye çalışmaları, bilgi yarışmaları ve çeşitli spor programları düzenleniyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, geleceğin gençliğini en güzel şekilde yetiştirmek için güzel projeler yapıldığını söyledi.

Yaz okullarında çocukların güvenli bir şekilde eğitimlerini sürdürdüklerini aktaran Gürtürk, öğrencilerin sevdiği ve istediği tüm sosyal etkinliklerin düzenlendiğini belirtti.

Gürtürk, şöyle konuştu:

"Çocuklarımız sınıflarda Kur'an-ı Kerim, temel bilgiler ve Peygamber Efendimizin hayatını en güzel şekilde öğreniyor. Velilerimiz bu eğitimlerden çok memnun. Çocuklar bizim geleceğimiz, bunları en güzel şekilde yetiştirmek, hayata hazırlamak, doğru bilinci vermek bizim görevimiz. Proje ile çocuklarımızın daha kaliteli zaman geçirmeleri sağlanıyor."

TÜGVA Ortaokul Koordinatörü Furkan Uzun da yaz okullarının çok verimli geçtiğini, çocukların 35 gün boyunca eğitim alacağını anlattı.

Öğrencilerden Yusuf Seçkin, yaz okullarına katıldığı için çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Seçkin, "Yaz tatilinde Kur'an-ı Kerim ve temel bilgileri öğreniyoruz. Daha sonra da sosyal etkinliklerle eğleniyoruz. Yaz okulunda vaktimiz çok güzel geçiyor." diye konuştu.

Öğrencilerden Zeynep Özlem Şahin de yaz okulunu çok sevdiğini, zamanının çok iyi geçtiğini söyledi.

Şahin, "Çok eğleniyoruz, etkinlikler yapıyoruz. Arkadaşlarla oyunlar oynuyoruz, burada çok sayıda arkadaşım oldu. Evde Kur'an öğrenmek daha zor oluyor ama burada arkadaşlarımızla okuyunca daha kolay öğreniyorum." ifadelerini kullandı.

Öğrencilerden Zeynep Çiçek ise yaz okulunda mutlu olduğunu, aldığı eğitimlerle kendini geliştirme imkanı bulduğunu kaydetti.

Çiçek, "Yeni oyunlar öğrendim. En önemlisi de burada dinimizi daha iyi öğreniyorum." diye konuştu.