Elazığ'da Turizm Haftası Etkinlikleri

Elazığ'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında makarna festivali düzenlendi.

Elazığ'da Turizm Haftası Etkinlikleri
TAKİP ET Google News ile Takip Et

15-22 Nisan Turizm Haftası nedeniyle Şehit Mehmet Öter Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde makarna festivali düzenlendi. Etkinliğe Vali Yardımcısı Erkan Kaçmaz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demirdağ, İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Gürtürk, turizm sektörü temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Son dönemlerde ülke genelinde ve Elazığ’da turizm anlamında çok önemli atılımlar olduğunu belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demirdağ, “Turizm varlığımızı, kültürel değerlerimizi, ve doğal güzelliklerimizi tanımak ve tanıtmaktır. Gizli kalan unsurlarımızı aslında gün yüzüne çıkarmaktır. Bu nedenle turizm haftası münasebetiyle bizlerde toplumda turizm anlamında bir farkındalık oluşturmak tarihi ve kültürel değerlerimizi turizm anlamındaki potansiyelimizi ön plana çıkarmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz” dedi.

Turizm’in bir ülkenin bacasız sanayisi konumunda olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Gürtürk ise, “Turizm yoğun bir sektör olduğundan yanında her kademede insan gücüne ihtiyaç duymaktadır. Bu anlamda turizm etkin bir şekilde desteklendiği ülkelerde işsizliğin rakamları oldukça aşağıda seyretmektedir. Ülkemizde turizm sektörü devlet tarafından en çok desteklenen sektörlerin başında gelmektedir. Tarih kültür ve olağan üstü güzelliklerin iç içe yaşandığı ülkemizde bu özellikleri günümüze kadar devam ettirebilmiş dünyanın ender turizm cennetlerinden birisidir” diye konuştu.

Etkinlik katılanlara makarna ikramı ve Emrah Güllü’nün konseri ile sona erdi.